Гривни, ах тези гривни! – или 6 правила как да носим гривни

6 правила как да носим гривни

Гривни, ах тези гривни! – или 6 правила как да носим гривни

За гривните мога да говоря много. Обичам да нося гривни. Харесва ми усещането, което създава хладната стомана около китката. А задавали ли сте си въпроса как е правилно да се носят гривните? 🙂 Сега ще ви издам няколко малки тайни, 6 правила как да носим гривни, които се надявам да ви послужат добре 🙂

1. Правилото за активната ръка – Ако не сте сигурни на коя ръка да сложите гривната – сложете я на активната си ръка (за десняците – дясната, за левичарите – лявата). Идеята на това правило е, че с активната си ръка извършвате повече действия и съответно привличате повече вниманието върху нея. А така пък гривната изпъква повече.

2. Дълги ръкави и гривни – възможно ли е това? – Вярно е, че идва зима, но това не бива да ви спира да носите любимите си гривни. Можете да сложите гривната върху ръкава и отново ще бъдете актуални.

3. Да или не на съчетаването на гривни и часовник? – Разбира се, че можете да носите на една ръка и гривна и часовник, но за да изглеждате добре те трябва да са в един стил, който да се вписва в цялостния образ.

4. Комбиниране на няколко гривни на една ръка – Това е идея стара колкото света. Можете да съчетавате по стил, по вид на камъни, по плетки, по форми, по цвят, по материал.

5. Как да съчетаваме гривната с други бижута – Тук е много важно да НЕ носите едновременно всички елементи от един комплект (обеци, гривна, колие, пръстен). Съчетайте гривната с обеците или колието/висулката. Не носете едновременно гривна и пръстен от един комплект на една ръка.

6. Каква гривна да изберем за всекидневен или спортно-елегантен стил? – Достатъчна е една тънка гривна-верижка с интересна плетка, която при желание от ваша страна може да бъде „доукрасена“ с талисманче или камъче. Ако изберете гривната да бъде от стомана печелите бонус – гривните от стомана не се боят от вода, можете да се къпете с тях, дори можете да се къпете и в морето, не променят цвета си и не предизвикват раздразнения.

Сега, след като узнахте тези 6 правила как да носим гривни, остава само да се украсите… с гривна 🙂

Share this post

Вашият коментар