Ти си Зодия Телец – искаш ли да научиш кои са твоите камъни – талисмани?

Телец

Ти си Зодия Телец – искаш ли да научиш кои са твоите камъни – талисмани?

Дойде ред и на представителите на зодия Телец да научат кои са камъните, които могат да им помогнат да се справят по-лесно с трудностите в живота, как да черпят енергия и позитивизъм от природата.

Нека първо се запознаем с основната информация за зодия Телец.

Информация за зодиакалния знак Телец

 • Дата на раждане – от 21 април до 20 май
 • Символ – глава на бик, но също така представлява Слънцето и Луната. Знакът на Телец символизира сътворението и цикъла на живота
 • Управляващи планети – Венера и Луна
 • Девиз в живота – „Аз притежавам“
 • Стихия – земя; качество – неподвижен
 • Темперамент – флегматичен
 • Цветове – лимонен, жълт, яркосин, оранжев
 • Магически камъни – ахат, опал, аквамарин
 • ОСНОВНИ КАМЪНИ за зодия Телец – сапфир, изумруд, тюркоаз, розов кварц

Основни камъни за зодия Телец

Сапфир – това е вторият най-твърд кристал, след диаманта. Благодарение на своята красота, той е бил популярен талисман сред много кралски личности. В миналото сапфирът е бил използван като защита от уроки и предпазване от зли магии. Този камък може да се използва по време на медитация за прочистване на съзнанието. Сапфирът може да ви помогне да постигнете материалните си мечти и желания и насърчава лоялността между партньорите. Този камък носи светлина и мир, и отваря ума към красотата и интуитивното разбиране.

Изумруд – източник на красота и символ на богатство. Изумрудът /или още смарагд/ носи благополучие, късмет и щастие. Засилва радостта, прочистването, паметта и вярата. Бижутата с изумруд укрепват духовността. Смарагдът се счита за покровител на моряците, затова по време на пътешествие по вода вземете с вас бижу със смарагд.

Тюркоаз – камъкът на щастието, символ на бодростта на душата. В най-дълбока древност е бил ценен повече от златото. Тюркоазът дарява смелост, особено ако работата ви е свързана с хора. Този камък носи успех и щастие, както и спокойствие и мир в семейството. Известен е като камък на щастието и любовта. Ако и вие желаете да притежавате тюркоаз под формата на бижу – разгледайте нашите предложения тук.

Розов кварц – буквално преведен това е камък, „омекотяващ сърцето“. Розовият кварц отговаря за любовта, хармонията и семейството. Благодарение на него можете да постигнете себереализация и вътрешен мир. Розовият кварц носи любов, нежност, състрадание, доброта, прошка и толерантност. Ние от Теонико предлагаме богата колекция от ръчно изработени бижута с розов кварц.

И така Телци, вече се запознахте с основните камъни за вашата зодия, които ще ви помагат занапред. Време е да погледнем и спомагателните камъни.

Спомагателни камъни за представителите на зодия Телец

Ахат – ахатът е успокояващ и съдействащ за постигането на емоционален, физически и интелектуален баланс. Този камък помага за изграждането на самоувереност и самочувствие. Ахатът подобрява умствените функции и задълбочава концентрацията. Може да помогне за освобождаване на гнева и насърчава любовта. Ако това е вашият камък и искате да притежавате ръчно изработено бижу с ахат, може да разгледате тук.

Опал – изостря интуицията и помага за вдъхновението. Опалите просветляват ума, прогонват мрачните мисли и страхове и стимулират приятелските отношения. Опалът като талисман предопределя успех във всички начинания.

Аквамарин – талисман на истинската любов. Защитава приятелството и запазва справедливостта. Аквамаринът укрепва духовността и предпазва от опасности и измами. Това е амулетът на мореплавателите. Този камък вдъхва смелост и помага за общуването с околните хора.

В заключение, Телци, ето това са камъните, които са подходящи за вас:

 • Сапфир – медитация, светлина и мир
 • Изумруд – благополучие, късмет и щастие
 • Тюркоаз – успех, смелост, спокойствие и мир в семейството
 • Розов кварц – любов, нежност, доброта и прошка
 • Ахат – емоционален баланс, самоувереност и самочувствие
 • Опал – вдъхновение и успех
 • Аквамарин – любов, приятелство и справедливост

Всяко от нашите бижута може да бъде изработено със специфичните за зодия Телец камъни. То ще бъде специално и уникално. За повече информация можете да се свържете с нас на телефон: 0897967107 или да ни пишете на: [email protected]

Share this post

Вашият коментар