Обеци според формата на лицето: Как да изберете подходящите за вас обеци за да подчертаете красотата си

Обеци според формата на лицето

Обеци според формата на лицето: Как да изберете подходящите за вас обеци за да подчертаете красотата си

Избора на правилните обеци може да бъде ключово за подчертаването на формата на вашето лице и добавянето на хармония към вашия облик. В тази статия ще ви представя някои съвети при избора на обеци според формата на лицето, за да ви помогнем да намерите идеалното бижу, което да допълва и подчерква вашата естествена красота.

Обеци за овално лице: Изборът е за вас!

Овалното лице е най-разпространената форма сред жените. То се характеризира с по-широки скули в сравнение с челото и брадичката. Дължината на лицето е равна на 1,5 пъти ширината му. Овалното лице има плавни и закръглени контури, без остри линии. Чертите на лицето са идеално симетрични и плавни. Това е най-универсалната форма, която позволява носенето на различни модели обеци. Можете да се насладите на широка гама от обеци, като капки, кръгове, халки и много други. Освен това можете да смесвате различни форми и стилове, за да създадете уникален външен вид. Овалното лице е идеално за експериментиране с бижута, така че разгледайте различните модели и изразете своя стил.

Все пак, стилистите препоръчват капковидни обеци като идеален вариант за дамите със овално лице. В обеците може да има елементи в овална форма – например, в момента много популярни са обеците с естествени камъни. Определено си заслужава да ги имате в колекцията си! Имайте предвид, че капковидните обеци при овални черти на лицето изглеждат най-добре с прибрани коси. Например, може да постигнете впечатляваща визия, като оформите косата си във висока опашка или стилен кок.

Още един гарантирано перфектен вариант са обеците тип халки. Такива модели обикновено не хармонизират добре със сложни прически, затова най-добрата комбинация е с леко небрежна прическа или свободно пуснати коси. Може да изберете изчистени варианти, или вариант със естествени камъни, които ще добавят цвят и акцент към визията.

Обеци за кръгло лице: Изглеждайте сияйно с правилно избрани бижута

Ако имате кръгло лице, целта ви е да създадете визуално по-елегантни и издължени черти. За красавиците с кръгла форма на лицето се препоръчват аксесоари с дизайн, който визуално намалява обема на бузите и скулите. За да го постигнете, трябва да изберете обеци с удължена форма и висулки. Те ще помогнат да визуално се намали обемът на скулите и да изравните формата на лицето.

КаК да придадете повече контури на лицето си – Обеците с геометричен дизайн и изразителни многоделни обеци също са отличен избор, тъй като те визуално оформят брадичката и придават по-остри контури на лицето. При избора на обеци за кръгло лице не пренебрегвайте и обеците с форма на обърнат триъгълник. Тези бижута не само изкусно коригират външността ви, но и напълно отговарят на актуалните модни тенденции, както и всички обеци с геометрична форма.

Девойките с кръгла форма на лице трябва да избягват малките обеци тип халки, защото тези модели визуално разширяват контурите на лицето и да подчертават скулите. Също така е по-добре да се откажете от прекалено миниатюрните обеци на винт тип топчета, защото те още повече подчертават формата на лицето.

Обеци за триъгълно лице: Открийте баланс съобразно контурите на лицето

На дамите с триъгълна форма на лицето стилистите настоятелно препоръчват да избягват обеци, които се стесняват в долната част. Вместо това можете да изберете всякакви обеци тип халки и обици с плавна овална форма. За стилния ежедневен вид е добре да подберете бижута в компактен и минималистичен дизайн, а за вечерните излизания перфектни са изразителни масивни обеци. Смело можете да носите висящи обеци с кръгла форма, тъй като те визуално ще разширят долната част на лицето. Чудесен вариант са и висящите кръгли обеци с камъни или мъниста. Още едно много добро предложение за дамите с триъгълна форма на лицето са и висящите обеци с капковидна висулка.

Избягвайте големи обеци на винт със сложни елементи, които ще подчертават излишно формата на лицето ви. Ако препочитате обеци на винт, то изберете такива с изчистена форма.

Обеци за правоъгълно лице: Създайте по-нежни контури

Правоъгълните контури на лицето са визуално близки до овалните, но са по-остри и рязки. Дамите с такива природни данни трябва да избягват обеци, които визуално разширяват лицето. Ярък пример за тази забрана са обеците с кръгла форма. За да изгладите резките черти на правоъгълното лице и да придадете по-нежни контури, можете да се насочите към обеци с извити линии и естествени форми, които ще придадат извитост и баланс към лицето. Избягвайте обеци с прекалено резки и ъгловати форми, които могат да подчертаят правоъгълните черти на лицето.

За да придадете на визията си по-нежни и изящни черти, можете да допълните своя образ с ажурни обеци и модели с контрастни цветове и форми.

Обеци за квадратно лице: Как да изберете най-подходящите за вас

Ако имате квадратно лице, ширината на вашите скули ще бъде приблизително равна на ширината на челото и дължината на лицето по вертикалата. За да постигнете балансиран вид, вие се нуждаете от обеци с кръгла форма. Това могат да бъдат обикновени класически обеци тип халки. Ако желаете по-смели и впечатляващи бижута, опитайте по-широки и детайлни обеци халки, които да привличат вниманието.

В този случай аксесоарите трябва визуално да омекотят формата на лицето и да изгладят острите ъгли. Спрете се на удължени овални или кръгли обеци. Ако се спрете на обеци с капковидна форма, имайте предвид, че дължината на капките трябва да завършва много по-близо до ухото, т.е. те не трябва да са прекалено изтеглени. Добър вариант са и ажурните обеци, обеци с пера и обеци с цветя. Въздържайте се от аксесоари с геометрични форми или прави дълги обеци, които стигат до средата на скулите или до брадичката. Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание ако имате квадратно лице, е да не позволявате дължината на обеците да завършва на нивото на челюстта. Това, от своя страна, ще подчертае типа на лицето и ще привлече вниманието към долната му част. Така че, ако не сте доволни от чертите на лицето ви, следете за дължината на обеците си.

Независимо от формата на лицето, винаги трябва да следвате своя стил и предпочитания. Въпреки че съветите за избора на обеци според формата на лицето могат да ви помогнат да изберете подходящия модел, не забравяйте да се забавлявате и да носите бижутата, които ви правят щастливи и се допълват с вашия индивидуален стил.

Share this post

Вашият коментар