7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko – Бижута с харизма

7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko - Бижута с харизма

7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko – Бижута с харизма

Днес ще ви разкажа 7 факта за ръчно изработените бижута от стомана – неща които според мен всеки трябва да знае преди да вземе решение за покупка. И така, да започваме:

  1. Бижутата са изработени от стомана клас 304 и 316L. Да поясня какво в крайна сметка означава това: Стоманата клас 304 е неръждаема, с красив и дълготраен блясък и е хипоалергенна. Стоманата клас 316L също е неръждаема, с красив и дълготраен блясък и хипоалергенна. Разликата между двата класа стомани е в количеството на никел и молибден. Стоманата клас 304 има 8% никел и 0% молибден, а стоманата клас 316L има 14% никел и 3% молибден.
  2. За почистването на бижутата от стомана са ви нужни само топла вода и сапун. Тоест съвсем спокойно можете да ги мокрите. 🙂 Трябва все пак да отбележа, че поради спецификата на моите ръчно изработени бижута от стомана е добре да ги изтъркате леко със стара четка за зъби, за да може натрупванията между халкичките да се почистят.
  3. Бижутата от стомана не изтъняват за разлика от бижутата от сребро и злато.
  4. Като акцент в бижутата използвам основно естествени камъни.
  5. Работя в старинна техника на плетене на халкички.
  6. Всяко едно бижу се прави ръчно – всяка халкичка се отваря, вплита и затваря ръчно. А видовете плетки са доста повече от това, което се предлага като фабрични бижута.
  7. Ползвате 2 години гаранция, което означава, че ако през това време вашето бижу Teoniko се скъса, то ще бъде ремонтирано БЕЗПЛАТНО. Супер, нали! 🙂

Ако мислите че трябва да добавим и други факти към статията ни 7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko – Бижута с харизма, моля, пишете ни. А ако решите, че тази статия би била полезна на някого, ще се радвам да я споделите.

Share this post

Вашият коментар