Плащане, доставка и рекламации

Teoniko.com – Teoniko – Бижута с харизма

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОКУПКА НА СТОЙНОСТ НАД 250,00 ЛВ
Плащане
В магазин Teoniko можете да заплатите по няколко начина в зависимост от вашите възможности и предпочитания:
1. Наложен платеж – поръчвате стоката и я заплащате на куриера при получаването и.
2. Банков превод към фирмената ни сметка – след уточняване на подробностите около вашата поръчка, ще ви предоставим банкова сметка по която да преведете нужната сума. Отново плащането ви е защитено на 100%.

Доставка
Доставката на поръчаните от вас бижута се извършва в рамките на 5 до 10 работни дни от получаване на поръчката. В случай, че поръчате ръчно изработени бижута, те ще бъдат изпратени веднага след като бъдат изработени. Всички ръчно изработени бижута се изработват по вашите изисквания (дължина, камъни, плетки и т.н.) и се изработват специално за вас.
Срока за изработка и доставка е от 5 до 10 работни дни, в зависимост от обема на поръчката и натовареността. При възможност, бижутата се изпращат още в същия ден на поръчването им. Не се колебайте да се свържете с нас, ако времето за доставка е от голямо значение за Вас, за да можем да уговорим експресна доставка в рамките на следващия работен ден.
Можете да изберете дали бижутата да бъдат доставени до офис на куриерска фирма или до вашия дом/офис. Доставките се извършват във времето от 10,00 до 18,00 часа. Задължително предоставяйте телефонен номер за връзка, за да може куриера да уточни с вас къде точно да бъде извършена доставката.
Цената за доставката се заплаща от купувача. Сумите за наложения платеж и доставката се заплащат на куриера при получаване на продуктите.
Всички пратки се изпращат до клиентите ни с опция за преглед. Това ви дава възможност преди да вземете и платите вашите бижута – да ги разгледате. В случай, че не сте задоволени, можете да върнете пратка без да я платите, включително и генерираните по транспорта разходи.
Ние искаме нашите клиенти да са напълно доволни от изживяването си в онлайн-магазинът ни и от направените покупки. Всички наши бижута се изпращат в подаръчна торбичка, заедно със сертификат за качество и/или ръчна изработка.
Според тарифният план на куриерската услуга цените са приблизително:
За пратки до 1 кг цената за доставка е от 5.50 (до офис на куриерска фирма) до 9.60 лв (до вашата врата)
За поръчки над 250,00 лв – БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за територията на България.

Всички ръчно изработени бижута се изработват по зададени от вас размери. Ако сте сгрешили и сте ни изпратили грешни размери, и бижуто, което сте получили е по-късо/по-дълго, ние ще ремонтираме или заменим бижуто за Вас БЕЗПЛАТНО. В този случай клиента заплаща само транспортните разходи в двете посоки.

Отказ от покупка
Според  действащото законодателство на Република България, всеки потребител е защитен от Закона за защита на потребителя, като той има право на отказ от покупка. Според чл. 55 (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок от 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката от потребителя. В този случай ние ще ви върнем заплатената сума в срок до 30 дни от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от покупката. При това  потребителят е длъжен да съхранява получените от нас стоки, тяхното качество и безопасност по време на този срок (7 /седем/ работни дни). Т.е. бижутата трябва да са в перфектен търговски вид, не трябва да са използвани, целостта на опаковката не трябва да бъде нарушена. Бижута, които не отговарят на тези условия, не могат да бъдат върнати. При връщането на бижутата ние не носим отговорност за загуба или повреда на стоки по време на транспорта – задължение на клиента е да опакова бижутата по такъв начин, че те да бъдат предпазени от всяка повреда. Когато връщането на бижутата е по желание на клиента, той заплаща транспортните разходи.

Рекламации и/или замяна на стоки –
1. Ако бижуто, което сте получили има фабричен дефект, който се установява след получаване на пратката, то имате право да го върнете в рамките на 7 /седем/ дни, като транспортните/куриерските разходи са за наша сметка. В този случай ние ще ви заменим бижуто със същото, или ако този артикул е изчерпан – с бижу на същата цена. Всички подробности по замяната се уточняват с клиента.

2. Ако клиента не е съгласен на замяната, то ние ще му върнем парите в срок от 30 дни от датата на рекламацията. В този случай транспортните разходи са за сметка на купувача.

3. Всички наши бижута се изпращат в подаръчна/и торбичка/и, поставени в картонена кутия, за да се избегне риска от повреждане на бижутата по време на транспортиране. Куриера е длъжен да постави кутията в плик на куриерската фирма. В случай, че при получаване на пратката клиента установи, че опаковката (плика на куриерската фирма) е нарушена, и/или в следствие на неправилно транспортиране (смачкана кутия, скъсана опаковка) бижутата са повредени, и/или има липси, то тези претенции следва да бъдат предявени в присъствието на куриера. За да бъде приета рекламацията, тя трябва да бъде установена със забележка в товарителницата. В този случай се изготвя протокол, в който се описва състоянието на пратката и опаковката. Ако приемете пратката и не предявите претенции пред куриера, рекламацията не може да бъде действителна.