Как да носите арт бижута правилно?

Арт бижута - какво е това и как да ги носим правилно

Как да носите арт бижута правилно?

Какво се има предвид под арт бижута

Арт бижутата са украшения, които ви помагат да изразите своята индивидуалност по начин, с който да направите впечатление. Те не са предвидени да се носят масово от много хора. Много често те се изработват в ограничени серии или единични бройки. Това са уникални бижута, които съчетават различни техники и стилове, използват интересни и различни материали – метал, стъкло, текстил, кожа, керамика, дърво и дори рециклирани материали. Това добавя разнообразие и интерес към тях. Те се отличават със собствен стил – включват неочаквани елементи като необичайни комбинации от материали, текстури и цветове, и представят изкуството и индивидуалността в бижутерията.

Основни типове арт бижута

Обеци

Арт обеците се характеризират с нестандартни форми, цветове, материали и дизайни. Обикновено привличат вниманието към себе си с размера и визията си. Друг момент е асиметрията – често хората, които предпочитат да носят арт обеци избират да носят различни обеци, обединени от някакъв общ елемент – например един модел , но с различни по цвят камъни; един стил, но едната обеца е дълга, а другата къса; една дълга обица на едното ухо и няколко мънички на другото и т.н. Едно нещо, което трябва да се отбележи при ефектните обеци е, че понякога те могат да бъдат тежки за този, който ги носи. Ако ушите ви са пробити, това е нещо, което трябва да имате предвид.

Колиета

Когато говорим за арт колиета тяхната задача е да привличат вниманието към деколтето. Обикновено те са големи, обемни, ярки, и изразяват вашата индивидуалност. Можете да избирате измежду чокър по врата, интересни гердани, атрактивни висулки и многоредови колиета.

Пръстени

Обикновено става въпрос за масивни пръстени, изработени с уникални камъни, или интересни и нетрадиционни материали. С тях привличате вниманието към ръцете си където и да отидете. Често става въпрос за единични бройки уникални бижута, които няма как да бъдат повторени едно към едно.

Гривни

Арт гривните са изработени в малки серии или единични бройки. Те могат да бъдат както масивни така и по-деликатни. Могат да съчетават както много камъни, материали и/или техники, така и да наблягат на един по-голям и красив камък, дизайн или материал. Привличат вниманието към китките, и добавят акцент към визията, който няма как да бъде пропуснат от околните.

Носенето на арт-бижута може да бъде забавно и изразително.

Съвети за правилно носене на арт-бижута:

  1. Смесване на стилове: Арт-бижутата са често уникални и изразителни, така че не се колебайте да смесите различни стилове и елементи на облеклото си. Те могат да добавят индивидуалност към визията ви.
  2. Балансиране на обема: Ако арт бижуто има по-голям обем или ярък цвят, можете да го комбинирате с по-семпло облекло, за да създадете баланс. Обратното важи също – ако облеклото ви е съвсем базово, можете да добавите бижу с по-голям акцент.
  3. Фокусиране върху едно бижу: Вместо да слагате много арт бижута наведнъж, изберете едно или две, които да бъдат фокусни точки на визията ви. Това ще помогне за поддържане на баланс и избягване на прекомерен обем.
  4. Съчетаване на цветове и материали: Експериментирайте със съчетаването на цветове и материали между арт бижутата и дрехите си. Това може да създаде интересни визуални контрасти и впечатления.
  5. Съобразяване с повода: Избягвайте твърде екстравагантни бижута за официални събития или работни обстановки. Съобразете бижуто с повода и дрес-кода, за да не изглеждате неуместно.
  6. Поддържане на бижутата: Арт бижутата обикновено са по-чувствителни от истинските скъпоценни камъни и метали. Избягвайте контакт с вода, парфюми и лакове за коса, които могат да повредят повърхността им. Съхранявайте ги на място, където няма да се надраскват или заплитат.
  7. Израз на личността ви: Носете бижутата си с увереност и гордост. Те са чудесен начин да изразите своята индивидуалност и стил.
  8. Игра на слоеве: Ако имате няколко арт бижута, може да ги носите в слоеве, за да създадете интересни комбинации. Например, можете да съчетаете гривна и чантата си, като по този начин ще постигнете по-динамичен вид.
  9. Съчетаване с ежедневни облекла: Не се ограничавайте да носите арт-бижута само за специални случаи. Те могат да бъдат чудесен акцент към ежедневния ви тоалет, като трансформират обикновената визия.
  10. Експериментиране и забавление: Носете арт-бижутата със забавление и експериментирайте с различни стилове, начини на носене и комбинации. Те са предимно за забавление и самоизразяване, така че не се стеснявайте да бъдете креативни.

Помнете, че няма строги правила за носене на арт-бижута, и всичко зависи от вашите предпочитания и индивидуален стил.

Share this post

Вашият коментар