2017 година – Година на Огнения Петел

Какво да очакваме през 2017 - година на Огнения Петел

2017 година – Година на Огнения Петел

Наближава края на 2016 година, и скоро маймуната ще ни напусне и на нейно място ще дойде Огненият Петел. Него ще го посрещнем на 28 Януари. Десетия знак от китайския хороскоп е един от най-интересните във източния календар. Той е ярък, демонстративен, елегантен и общителен. През 2017 неговият цвят е огнено-червен. От древни времена мъдреците са считали, че стихията на огъня олицитворява непрекъснатото движение нагоре и притежава непреодолима жизнена енергия, която се отличава с невероятен стремеж към самоусъвършенстване и успех.

Също така червения цвят е цвета на любовта и страстта. Астролозите твърдят, че 2017 година, като година на Огнения Петел ще бъде наситена с романтични емоции. За двойките, които все още не са направили решителната крачка, 2017 година е подходяща за сватба. За хората, които са създали семейство годината на петела ще върне предишната страст в отношенията им. За хората, които не са намерили своята половинка в годината на петела те ще срещнат подходящ за тях партньор.
Червеният цвят също така е цвета на силата, увереността и успеха. За това през тази година смело можете да се хвърлите в нови начинания, без да се притеснявате от всевъзможни промени, тъй като те ще бъдат само за добро.

В китайският календар Петела се счита за най-общителния и приказлив знак. Той е невероятно проницателен, педантичен, организиран, решителен, със високи изисквания, също така консервативен, бдителен, отговорен и практичен. В своите дела Петела се стреми към съвършенство и идеален завършек на своите начинания. Обожава вниманието да е насочено към него, и буквално се разнежва когато получава комплименти и похвали.
Въпреки своите положителни качества, Петела е и много упорит и самонадеян. Неговите егоизъм и придирчивост не му помагат, а склонността му към приказливост го правят празнословец. Изключително рядко Петела може да прояви интерес към нещо друго освен към себе си. Въпреки това представителите на противоположния пол трудно могат да устоят на чара на обаятелния Петел. Въпреки това обаче, Петела изключително много успява в любовта, защото освен себе си, той поставя на първо място и семейните ценности.
Петела е харесван заради неговия темперамент и за умението му да води красива любовна игра. Огнения Петел умее да усеща границата на романтичните емоции и умело играе на „любовните” струни.
На делово равнище нещата при Петела също са много добре. Благодарение на своята съобразителност и на острия си ум, той държи здраво бизнеса в ръцете си. Въпреки, че в някои случаи е разточителен за дреболии, като цяло Петела е много предпазлив, което показва че той е добър стопанин. Обича да командва.
Като цяло всички присъщи черти на Петела ще се проявяват по един или друг начин през цялата 2017. За да имате успех трябва да се приспособите към темперамента на този огнен знак – така в годината на Огнения Петел няма да бъдете изкарани извън релси, и ще успеете да преминете на едно по-висше ниво.

Share this post