Енергийно почистване на бижута – как и защо

Енергийно почистване на бижута - как и защо

Енергийно почистване на бижута – как и защо

Защо и как трябва да правим енергийно почистване на бижутата си?

Често ми задават въпроса как се прави енергийно почистване на бижута, които носим постоянно. Преди обаче да ви разкажа как, ще обесня защо. 🙂 Мисля, че всеки, който е ходил на училище знае формулата на Алберт Айнщайн, че Енергията е равна на масата умножена по скоростта на светлината на квадрат. Сега ще кажете, защо пък ще имаме урок по физика, като това което ме интересува са бижутата. Обеснявам: Всяко едно нещо на този свят има маса, следователно има и енергия. А енергията се характеризира с вибрации. От друга страна енергията може да бъде положителна, но може да бъде и негативна. Това е доказано чрез физически измервания от Масару Емото, който е правил опити с вода. Накратко идеята на експериментите е следната: в съдове се налива чиста, дестилирана вода и над всеки съд се изричат дума с положително или отрицателно значение. След това водата се замразява и се изследва структурата ѝ. С помощта на мощен микроскоп се правят снимки на образувалите се снежинки. Интересното е, че водата “облъчена” с думи с положително значение като Благодаря, Здраве, Обичам те, Любов и т.н. образува красиви, симетрични и правилни снежинки. Докато водата върху която са изговаряни лоши думи образува криви, грозни снежинки.

Сега ще ми кажете, защо ни разказваш всичко това. Истината е, че всяко нещо около нас има своя вибрация, която може да бъде нарушена, изкривена или изцяло променена както в положителна, така и в отрицателна посока. А бижутата, които носим постоянно, действат като щит и натрупват част от тази енергия в себе си, като по този начин ни предпазват. Коя е негативната енергия, която трупаме? – Това са завист, ревност, омраза, които идват от други хора; лоши ситуации в които сме попаднали; болести, умора; дори нашите собствени отрицателни мисли и емоции. Именно затова е важно да почистваме бижутата и аксесоарите си от натрупаните в тях негативи.

Това енергийно почистване на бижута може да стане по няколко начина, при това не е нужно да давате луди пари. Можете да се справите сами и у дома. Сега ще ви разкажа как 🙂

Първият начин е със сол. Да, правилно сте разбрали – най-обикновена морска сол, каквато има във всяка кухня. Как се чистят бижута със сол? Взимате сух стъклен буркан и покривате дъното му със сол. Важно е солта да е суха! След това поставяте бижутата си, и насипвате отгоре още сол, докато ги покрие изцяло. Оставете бижутата в солта за 3 дни, като е добре буркана да бъде прибран на място, където няма да бъде докосван от други хора. На 4-ия ден внимателно извадете бижутата от солта, почистете ги и ги изплакнете обилно с течаща вода. След това поставете украшенията на мека кърпа и ги оставете да изсъхнат на слънце. Солта от буркана трябва да се изхвърли или закопае на някое пусто място. В никакъв случай не използвайте солта!!!

Вторият вариант за енергийно почистване на бижута е Очистване със светлина. И така – взимате своите бижута и ги подреждате върху чиста кърпа, която е постлана на перваза на прозореца или на друго място, където ще бъдат огрявани от светлина. Важно е мястото да бъде подбрано така, че никой да не докосва бижутата по време на очистването. Имайте предвид, че бижутата трябва да останат там 3 денонощия без да бъдат премествани. През деня слънчевата енергия ги очиства от всичко негативно, а през нощта луната ги зарежда с положителна енергия. На четвъртия ден можете спокойно да ги сложите 🙂

Третият вариант включва свещ, най-добре църковна. Запалете свещта, поставете я в свещник, за да бъде стабилна и да избегнете изгаряния. Може да кажете и молитва, например Отче наш, и докато казвате молитвата бързо прекарайте бижуто през пламъка. Направете го няколко пъти или докато почувствате, че бижуто е почистено. Внимавайте да не се изгорите!!! Докато го правите можете да си представяте как огънят изгаря всичко лошо, натрупано в бижуто.

Остава да отговорим на въпроса Колко често следва да правим енергийно почистване на бижутата си? Отговора е – поне два пъти в годината. А ако живота ви поставя в сложни ситуации, може и по-често. Вслушайте се в интуицията си, тя най-точно ще ви подскаже.

Надявам се, че тази информация ви е била полезна. А съвсем скоро ще ви разкрия още начини за енергийно очистване на бижута. :*

Share this post

Вашият коментар