Posted on Leave a comment

Тюркоаз – камък, който помирява враждуващите и носи богатство

Тюркоаз

Тюркоаз – един камък, който се отнася към групата на минералите със седиментен произход и по своята същност е сложен фосфат на медта и алуминият. Именно солите на медта му придават този характерен и наситен цвят.

Тюркоазът се смятал за камък-покровител на любовта и семейното щастие. Един удивителен факт – знаете ли, че тюркоаза има сравнително къс жизнен цикъл? Той се „ражда“ бял, с течение на времето натрупва своя характерен „тюркоазен“ цвят, след това започва да позеленява, потъмнява и „умира“.

Лечебните свойства на тюркоаза са познати още от древността. Ако страдате от безсъние, или ви мъчат нощни кошмари – носете тюркоаз. Той е особено полезен за тези, които имат сърдечни проблеми, проблеми с белите дробове, черният дроб и стомаха. Укрепва зрението, лекува гласните струни, спира кръвотеченията. Най-голяма сила за лечение има тюркоаза със ярък и наситен син цвят. Монголските лами считат тюркоаза за индикатор за здравето на неговия собственик и „боледува“ заедно с него. Ако минерала внезапно започне да позеленява или да потъмнява, това е сигнал за начало на заболяване. Защо е така? – Отговора се крие в самата природа на тюркоаза – той е чувствителен към температурни промени и промени във влажността. Тялото на болният човек се променя – температурата се покачва, започва потене – все фактори към които тюркоаза е чувствителен.

Да споменем малко и за „магическите“ свойства на тюркоаза. Той ще ви помогне да установите мир в семейното огнище, да привлечете нови приятели. Не по-малко важно е свойството му да привлича пари, да засилва интуицията, да защитава своя стопанин и да му помогне да бъде честолюбив, смел, предвидлив и проницателен. Индийските йоги приписват на тюркоаза силна положителна енергетика, която влияе благотворително на хората и им дава увереност и положителни емоции, като им помага да се съсредоточат, да разберат смисъла на живота си и да определят какви цели трябва да постигнат в тази си инкарнация.

И още няколко важни приложения на тюркоаза:

  • Според Фън-шуй тюркоаза ще ви помогне за подобряване на финансовото състояние.
  • Според астролозите тюркоаза се препоръчва на представителите на зодия Скорпион, Риби, Стрелец и Телец, но категорично е противопоказен на представителите на зодия Дева.
  • Според Йога тюркоаза подобрява медитацията. Медитацията с тюркоаз помага да си спомните и осъзнаете своите детски страхове и да се избавите от тях, да повишите яснотата на ума, подобрява изказа и артикулацията.
  • Според Аюрведа тюркоаза подобрява работата на петата чакра Вишудха. Също така влияе добре и на шеста чакра (Третото око).

Бижутата с тюркоаз са чудесен талисман, който винаги работи както за благополучието на собственика си, така и за неговото здравословно състояние. Ето и някои конкретни насоки:

  • За лечение на щитовидната жлеза носете чокър или висулка с тюркоаз.
  • За лечение на безсъние сложете тюркоаз под възглавницата си когато спите.
  • За лечение на простудни заболявания ще ви помогне гердан с мъниста от тюркоаз.
  • При проблеми с очите – носете обеци с тюркоаз.
  • За да се възползвате от магическата помощ на тюркоаза – носете го като гривна с тюркоаз.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *