Posted on Leave a comment

14 суеверия за бижута

Суеверия за бижута

Сериозни, сериозни… не може винаги да сме сериозни J От време на време трябва и да се позабавляваме. За това днес съм ви събрала малко интересна информация – какви суеверия за бижутата има. А вие сами ще решите дали да вярвате или не.

Първото суеверие  е свързано с венчалната халка  – Ако някой иска да премери вашата халка, вежливо но твърдо откажете. Има поверие, че това може да предизвика проблеми в брака.

Ако искате да премерите нечий пръстен – направете го, но първо духнете директно в пръстена. Така неволите и проблемите на собственика на пръстена няма да станат ваши.

А знаете ли какво означава да си загубиш обецата? – Казват, че неомъжените дами ще срещнат своята половинка. Омъжените също не трябва да се разстройват- поверието гласи, че ще имат невероятен късмет или ще им се случи някакво щастливо събитие.

Ако първата среща е минала успешно и не искате да бъде последна, то носете бижута с кръгли елементи. Идеята е по този начин да завъртите отношенията да се движат в руслото, което на вас ви харесва.

Казват, че ако загубите златно бижу, с него си отиват проблеми и несгоди. Това пък ви дава възможност да започнете всичко от начало.

За вярност – подарявайте бижута с тюркоаз, сапфир или така наречените „бижута за двойки“ – бижута, които са със сходен дизайн и камъни.

А когато сте загубили, и след това отново си намерите бижу – можете да го използвате като талисман, защото докато е било „далеч от вас“ то ви е пазило от беди и изпитания.

Има поверие, че моряците носят обеца на ухото, за да не потънат в морето.

Ако сте скъсали верижката си, това означава, че е време да прекъснете тягостни за вас ситуации и задължения. Това може и да е знак как да постъпите в ситуацията, в която се намирате в момента.

Девойките, които не са омъжени да не носят бижута с нефрит, тъй като така срещата с идеалната им половинка може да се забави за неопределено време.  Но дамите, които са омъжени чрез нефрита ще запазят отношенията си. J

Ако момичето иска да има щастлив семеен живот, на сватбата трябва нейна приятелка, която е щастливо омъжена собственоръчно да и сложи обеците.

Разсипаните по пода перли от скъсана огърлица са знак на парична загуба.

Ако ви се повреди закопчалката на колие или гердан – Поверието казва че скоро ще получите изгодно предложение за работа.

Ако намерите на улицата брошка – това е на пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *