Какво символизира ключа като бижу?

Какво символизира ключа като бижу

Какво символизира ключа като бижу?

Ключовете са инструмент, чрез който ние отключваме и заключваме врати, съкровища, важни за нас неща или пък тайни. Обаче ключа се смята и за символ на пускане на старото, символ на новото начало, талисман за късмет и любов. Без значение от повода, бижутата във формата на ключ са прекрасен подарък, с който можете да отбележите всеки повод и важен момент в живота. Предлагам ви да ви разкажа малко повече за различните значения на бижутата във формата на ключ.

Какво символизира ключа като бижу

Много често за основно значение на ключовете се приемат знанието и успеха, но ако погледнем от практична гледна точка – с ключа ние заключваме и отключваме. Заключваме една врата, и отключваме друга. Това означава, че ние откриваме нови възможности. Ключа по принцип е нещото, което отваря врата, която другите не могат да отворят. Затова е много полезно да носите талисман ключе, когато търсите нови възможности или пък нова работа. Може да го носите закачено на верижка във вид на медальон, или пък мини -вариант във вид на талисманче за гривна.

Ключа на скелета

Преданията разказват и за “Ключа на скелета” – това е универсален ключ, който може да отключи всяка врата или всяка ключалка, която пожелаете. Когато подарите медальон във формата на ключ, вие подарявате възможност за отключване на нови възможности и хоризонти. От своя страна човека, който го получи ще има възможност за нови приключения и изживявания.

Ключа като подарък

Интересна традиция е да се подаряват бижута във формата на ключ на младежите, които навършват пълнолетие. Това е възрастта, в която човек вече е достатъчно зрял и отговорен, и дори може да има свой дом и семейство. Ключа символизира светлото бъдеще и новите възможности, затова на пълнолетие и дипломиране можете да подарите бижу-ключ. Какво символизира ключа като бижу? Той символизира новото начало (например обучение в университет, първата работа на пълен работен ден, и т.н.) и е подходящ подарък и за двата пола. Може да послужи като напомняне, че в живота винаги има надежда и да не се предаваме в трудни моменти. Също така ключовете са смятани за носители на един вид магия. Те имат силата да разкрият неща, които преди това са били неизвестни или скрити. И тези знания са достъпни само за този, който притежава ключа. Ключовете се смятат за подарък, който носи късмет. Вярва се, че ако носите висулка ключ това ще помогне пред вас да се вдигнат всякакви бариери – бариери на физически, интелектуално и духовно ниво. А именно ключа ще даде достъп до това, което е отвъд тези бариери и ще привлече богатство и благополучие от всякакъв род.

Ключ от сърцето ми и символа Катинар

Може да се приеме също, че ключа е и символ на доверието. Подарявайки ключ на някого, ние му даваме достъп до сърцето си. Може да се кажа, че “Ключ от сърцето ми” се дава на този, който има специални заслуги, (идеята е подобна на традицията да се подарява Ключа от града на хора, които имат специални заслуги). Тази традиция може да бъде проследена до Средновековието. Тогава Ключа на града се е връчвал на хора, които са извършвали подвизи за благополучието на града, и така им се давало правото да влизат и излизат от него когато си поискат. Днес традицията се е запазила и обикновено ключа от града се дава на известни личности, спортисти, учени или хора, които са направили много за благоданствието на града.

Какво символизира “Ключ от сърцето ми”

Но да се върна към “Ключ от сърцето ми” . Да дадеш на някого ключа от сърцето си е символ на високото доверие, което оказваш на този човек. Също така е и символ на специалната ангажираност и топлите човства, които таиш към него. От романтична гледна точка ключа и катинара са идеалният подарък за партньора в началото на връзката. По този начин можете деликатно да покажете чувствата си към някого. И когато другият приеме подаръка, можете да бъдете сигурни, че чувствата ви са споделени. 🙂 Най-често талисманите “Ключ от сърцето ми” съчетават формата на ключ и сърце. Катинара от своя страна често се подарява като знак за вечната любов между двама души. Той също може да бъде във формата на сърце.

Ключа и катинара като романтични подаръци

Ако решите да подарите ключ и/или катинар на своята половинка, можете да ги поднесете като медальони окачени самостоятелно на верижки. Можете и да ги съчетаете като многоредово колие, като на всеки ред виси по един амулет. При този вариант големината на амулетите е добре да не превишава 3 см. Още един вариант е да подарите гривна с камъни и талисмани. В нея освен ключа и катинара можете да добавите и други символи, с които да изразите своето послание към човека, който ще я носи. Независимо дали отваряте нова страница в живота си, показвате своя емоционален ангажимент към друг човек или просто харесвате начина по който изглеждат, бижутата със символите ключ и катинар винаги ще бъдат на мода именно поради символизма, който носят. Те могат да бъдат чудесни подаръци за всякакви поводи – както за романтични, така и за чисто приятелски поводи, при празнуване на важни семейни събития или за отбелязване на лични постижения.

Ако обмисляте подарък или търсите нещо за себе си, или пък имате идея за бижу и търсите как да я осъществите, позвънете ми на 0897967107 и с удоволствие ще ви помогна да създадем идеалното бижу за вас.

Share this post

Вашият коментар