Posted on Leave a comment

Обеци според формата на ушите – какво трябва да знаем

Обеци според формата на ушите

Правилно избраните обеци са способни да направят чудеса с външният ни вид. Обеците се подбират според различни критерии – по формата на ушите, формата на лицето, цвета на очите, цвета на косите, тоалета и т.н. Но на първо място трябва да отчетем тази част от тялото, за която са предназначени обеците, а именно – ушите. И така, нека разберем правилата как да избираме обеци според формата на ушите.

  • Целта ни е да подчертаем достойнствата си, като същевременно прикрием недостатъците си.  Ако имате малки уши, вие сте от щастливките, които могат да носят всякакъв вид обеци. Можете да покажете красивата форма на ушите си, използвайки умерено големи, но елегантни обеци.
  • Зрително можете да удължите малките уши със обеци, които да привличат вниманието към тях – висящи, пискюли, кафове, или пък чрез ефектни и искрящи бижута.
  • Ако пък сте в другата крайност и ушите ви са по-големи или пък стърчат, то определено не е нужно да привличате внимание към тях. За да ги намалите оптически, използвайте малки обеци на винт, или пък малки обеци тип халки по ухото.  За вас масивните обеци на клипс и обемните обеци не са подходящи.
  • Ако вашите уши са леко стърчащи, носете малки обеци на винт, които няма да привличат излишно внимание към тази част от тялото ви.

Също така значение при избора на обеци има и възглавничката на ушите, така че трябва да отчитаме и нейната форма и размери.

  • Започваме със срасналата възглавничка (или така наречените уши без възглавничка). За  тях не всички видове обеци са подходящи. Идеалният вариант са обеците тип маншети (обеци на цялото ухо) или кафове.
  • Ако възглавничката на ухото е голяма, изберете малки обеци с плоска форма.
  • За уши със тънка възглавничка (с дебелина 2-3 мм) изберете малки и леки обеци. Големите и обемни обеци ще провисват,  а и има опасност да разтегнете дупките на ушите си. Изберете обеци тип конец, или малки обеци на винт, които ще подчертаят изящната форма на ухото.
  • Тези от вас, чиито уши са продупчени високо трябва да избягват обеци с английско и италианско закопчаване, защото не може да се регулира положението на обецата на ухото. В тези случай е добре да изберете обеци на винт с кръгла или овална форма.
  • Ако вашите уши са с по-дебела възглавничка (около 5-6 мм дебелина), смело можете да носите големи и обемни обеци. По този начин зрително се прикрива голямата възглавничка, а изглеждате ефектно. Избягвайте тънички халки и малки обеци на винт, защото те зрително увеличават размера на такава възглавничка.

Това са правилата за избор на обеци според формата на ушите, но когато обиците са избрани правилно ефекта винаги е „Уау“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.