Зодия Риби – знаете ли кои са вашите камъни?

Риби

Зодия Риби – знаете ли кои са вашите камъни?

И ето че продължавам обещаната от мен серия статии за влиянието на различните камъни върху зодиакалните знаци. Не веднъж съм ви споделяла и вярвам в това, че ако човек се почувства привлечен от определен камък, то това означава, че в този момент от живота си има нужда точно от него. Тоест взаимно се намират.

Дойде ред и на представителите на зодия Риби.

Информация за зодиакалния знак Риби

Ето малко информация за самия зодиакален знак:

 • Дата на раждане – от 19 февруари до 20 март
 • Символ – две риби, свързани помежду си, които са обърнати в противоположни посоки. Могат да се тълкуват като символи на живота и смъртта, реалния и въображаемия свят, мечтите и действителността
 • Управляващи планети – Нептун и Венера
 • Девиз в живота – „Аз вярвам“
 • Стихия – вода, качество – подвижен
 • Темперамент – меланхоличен темперамент
 • Цветове – Пурпурен, виолетов, син, лилав, морска вълна, стоманен
 • Магически камъни – лунен камък, сапфир, амазонит, изумруд, аквамарин, жадеит, всички зелени камъни
 • ОСНОВНИ КАМЪНИ за зодия Риби – аметист, перла 

Подходящи камъни за представителите на зодия Риби

Аметист – това е камък на мъдростта и по-дълбокото разбиране. Това е идеалният кристал за медитация. Влияе благотворно върху смелостта, разума и здравето. Укрепва силите и запазва паметта бодра. Аметистът дарява Рибите със благоразумие, искреност и надежда, богатство и вярност. Нашите бижута с аметист.

Перла – перлите са ценени от най-древни времена и за тях се счита, те правят жената, която ги носи по-човечна, съпричастна към другите и лоялна, балансират емоциите. Тези камъни засилват чувството за спокойствие, вътрешен мир, хармония, вяра и любов. В древността хората са вярвали, че перлите засилват женската енергия и могат да поемат отрицателната енергия на притежателката си.

Спомагателни камъни за представителите на зодия Риби

А знаете ли, че най-голямата перла на света, намирана някога тежи 34кг. Била е открита от беден филипински моряк, който дори не подозирал за нейната ценност цели 10 години. След като избухва пожар в дома му, той предава „находката“ си на властите, която бива оценена за 100 милиона долара! Е момичета, хубаво щеше да е да бъде намерена от някоя дама 🙂 Аз не мога да ви предложа 34-килограмова перла, но пък имам ръчно изработени бижута от седеф, наричан още майката на перлата.

Продължаваме с останалите камъни за зодия Риби, защото сигурно вече станахте нетърпеливи:

Лунен камък – този камък дарява любов на представителите на Риби. Засилва емоциите и мечтите. Повишава самочувствието, носи надежда, гони опасностите и бедите. Лунният камък стимулира добрите спомени и чувства. Ето тук можете да разгледате бижута с лунен камък.

Сапфир – един от четирите най-скъпи камъни в света, наред с диамантите, рубина и изумруда. Този камък символизира искреността, истината и верността. Поради тази причина доста често е предпочитан избор за годежен пръстен. Сапфирът носи светлина и мир, и отваря ума към красотата и интуитивното разбиране.

Амазонит – този камък укрепва енергийните потоци на тялото. Носи много хармония в семейните взаимоотношения. Привлича добрата енергия и спокойствието в дома. Амазонита запазва женствеността и нежността. Умее да трансформира негативната енергия в позитивна. Ето няколко предложения с амазонит.

Изумруд – това е камъкът на любовта и романтиката. Засилва радостта, прочистването, паметта и вярата. Помага за интуицията и комуникацията като насърчава истината.

Аквамарин – талисман на истинската любов. Защитава приятелството и запазва справедливостта. Аквамаринът укрепва духовността и предпазва от опасности и измами.

Жадеит – това е камъкът на сърцето. Представители на зодия Риби, чрез него вие увеличавате любовта и загрижеността. Жадеитът е олицетворение на мъдростта, чистотата, спокойствието, носи хармония и привлича късмета и приятелството. Бижута с жадеит.

И нека обобщим:

Най – подходящите камъни за зодия Риби:

 • Аметист – смелост и разум
 • Перла – спокойствие и вътрешен мир
 • Лунен камък – любов
 • Сапфир – искреност и вярност
 • Амазонит – хармония и спокоен дом
 • Изумруд – любов и романтика
 • Аквамарин – любов, приятелство, справедливост
 • Жадеит – мъдрост, чистота, спокойствие
 • Всички зелени камъни

Ако все пак се почувствате привлечени от друг камък, не се колебайте да се сдобиете с него!

Всяко от нашите бижута може да бъде изработено със специфичните за зодия Риби камъни. То ще бъде специално и уникално. За повече информация можете да се свържете с нас на телефон: 0897967107 или да ни пишете на: [email protected]

Share this post

Вашият коментар