Какво да подарим за 8-ми март – топ идеи!

8 март

Какво да подарим за 8-ми март – топ идеи!

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8-ми март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия.

И като за всеки повод и на празника на жената търсим: Какво да подарим за 8-ми март – топ идеи

Легенда за 8 ми Март – защо правим подарък за Денят на жената

Според една легенда в Древна Гърция съществувала жена на име Лизистрата. За да спре войната между Спарта и Атина, тя накарала всички жени да се откажат от интимните си отношения със своите мъже. В крайна сметка този подход се оказал успешен и доказал, че ако жените обединят своите усилия могат да постигнат изключителни успехи. Но равноправието между мъжкия и женския пол е постигнато едва през последното столетие вследствие на множество протести и стачки, благодарение на които жените се преборват за по-добри условия на труд и по-високи заплати.

С наближаването на Международния ден на жената, всеки от нас започва да се пита какво да подари на своята любима съпруга, учителка, майка, баба, сестра или приятелка. Възможностите са много, а времето ни е ограничено. По-долу ще ви изброя най-популярните от тях.

Идеи за ръчно изработени подаръци за 8 март

Коя жена не обича бижута? Какъв по-подходящ ден от осми март за да подариш ръчно изработено бижу на любимата учителка, съпруга или партньорка и да й покажеш колко много я цениш и какво означава тя за теб. Индивидуалността, която носи този подарък ще бъде високо оценена от обекта на твоите чувства. Подарявайки бижу сякаш казваш: „Обичам те, ценя те и те уважавам. Ти заслужаваш!“ А какво по-добро украшение от ръчно изработеното! И ако това ви се струва недостатъчно, винаги можете да добавите един прекрасен ръчно изработен букет от любимите цветя на дамата, която искате да зарадвате на празника.

Жените също обичат да подаряват подаръци, както на колежки, така и на свои приятелки. Едни чудесни ръчно изработени обеци не биха натоварили вашия бюджет, но приятелката ви ще притежава един чудесен спомен от вас.

Нестандартен подарък за 8 март

Друга много добра възможност е да посветите стих или поема. Не всички сме гениални писатели, но аз смятам, че ако просто излеете чувствата си дълбоко от душата си върху красив лист хартия, ще постигнете желания ефект. Ако и това ви затруднява, изберете любима поема или стихотворение, препишете го грижливо, украсете и готово! Добавяйки и едно ръчно изработено бижу – просто ще заблестите!

А ето и един от любимите ми подаръци – прекрасна картина. Ако жената на която искате да я подарите притежава добро чувство за хумор – тогава защо не и карикатура! Заедно ще се позабавлявате, а споменът ще й остане завинаги.

Истината е, че жените обичат да се грижат за външния си вид. Затова на помощ идват цветните палитри, козметиката и парфюмите. Първо проучете добре въпроса кои са нейните предпочитани марки, модели и разновидности. Добавете и един чифт прекрасни ръчно изработени бижута – и ето подаръкът ви е готов, и ще бъде високо оценен!

Ако пък решите подаръкът ви да не бъде чак толкова материален – запазете около месец предварително маса в нейното любимо заведение. Организирайте предварително да бъде подобаващо украсена, а по време на наздравицата може да й поднесете Ръчно изработена кутийка за 8-ми март, която обещавам ще включва много подаръци.

Подарък за осми март идеи

И нека обобщим – Какво да подарим за 8-ми март – топ идеи

  • Изберете ръчно изработено бижу за подарък за Осми март;
  • Посветете и стих или поема за 8ми март;
  • Зарадвайте мама или любимата жена с красива картина, а защо не и карикатура;
  • Може да заложите на стандартен подарък за Деня на жената парфюм или грим;
  • Изненадайте любимата жена за 8ми март като и организирате романтична вечеря.

Надявам се, че с тези идеи съм ви била полезна. И лесно ще може да изберете подарък за осми март от нестандартните идеи, които ви изброихме за Международния ден на жената. Не забравяйте, че каквото и да подарите, важен преди всичко е жеста и времето, което сте посветили на въпросната дама. Ще бъде забелязано! Забавлявайте се!

Share this post

Вашият коментар