Бижута с пера – очаквано добра комбинация

Бижута с пера – очаквано добра комбинация

Коя дама не мечтае за леки и ефирни бижута, които същевременно да са стилни и изискани? Е, това вече няма да е само мечта, защото ние от Teoniko създадохме за вас с много любов и пролетно настроение Бижута с пера. Освен, че са красиви, леки и въздушни, тези бижута ще ви очароват и с дълбокото послание, което носят в себе си.

Символика на перата

Още от древни времена перата са били използвани от индианците за направата на корони. Те са били толкова дълги, че някои от тях са стигали до земята. Всеки път когато собственикът на короната е извършвал някакъв подвиг в името на своето племе е добавял по едно перо към нея. Подобни шапки с пера е можело да бъдат носени само най-великите водачи на племето. Един индиански младеж за да бъде считан за мъж е трябвало да спечели първото си перо, извършвайки подвиг, основан на голяма смелост и чест. Най-почетните пера са били орловите. Те са били получавани само за подвизи, извършени в битки. В много от индианските племена на орловото перо е била приписвана мистична сила, излъчваща енергия от различни духове.

Перата днес и приложението им в бижутата

В днешно време перата намират широко приложение при направата на бижута. Те са силно предпочитани, защото са леки и създават чувство на фееричност. Доста предпочитани са при изработката на обеци. Защото кой не обича обеци, които не се „усещат“? Също интересен вариант е добавянето на пера към висулки или колиета. Освен лекотата, друго тяхно преимущество е и богатият избор на цветове. Тук дизайнерите наистина развихрят своята фантазия и резултатът не закъснява – леки, ефирни, нежни, и много, много цветни бижута.

Обеци, висулка или пък колие – вие решавате. Какъвто и да е вашият избор, той със сигурност ще бъде добър! Едно ръчно изработено бижу, създадено специално за вас ще ви зарадва неописуемо. Насладете се на предстоящите летни дни, релаксирайте, и не забравяйте да сложите вашите бижута с пера 🙂

Share this post

Вашият коментар