Как да балансираме енергията си с помощта на кристали

Как да балансираме енергията си с помощта на кристали

Как да балансираме енергията си с помощта на кристали

Как да балансираме енергията си с помощта на кристали – Тайната на целителните свойства на скъпоценните и полускъпоценните камъни се крие в техните вибрации. Ние постоянно сме заобиколени от колебания, които основно усещаме под формата на звук и светлина. Вибрациите се разпространяват във всичките ни тела (Физическо тяло, Етерно тяло, Емоционално тяло, Ментално тяло, Астрално тяло, Интуитивно/състрадателно тяло, Волево/духовно тяло, Душевно тяло, Божествено тяло) чрез електрически импулси, които се предават от клетка на клетка чрез синапсите. Това е част от нашето електромагнитно поле, което се разпространява извън нашият организъм, образувайки така наречената “аура”. Вибрациите на кристалите взаимодействат с електромагнитните полета на нашите тела и така могат да повишат нашата индивидуална енергия.

Съвременните научни изследвания на енергийното поле на човека са започнали в средата на XIX век в Лондон, когато д-р Уолтър Килнър проявява интерес към новите методики за рентгенова и електротерапия. Той разработва процес, при който използва ултравиолетовият спектър на светлината, който му позволява да види енергийното поле на човека или аурата. През 1939 година, съветският инженер Семьон Кирлиан разработва метод за фотографиране на аурата, който се нарича Кирлианова фотография.

Какво е Аурата

Аурата представлява външно проявление на енергийното тяло на човека. Вътрешно в тялото се намират седем специални енергийни точки, наречени чакри. Чакрите се описват като въртящи се колела от енергия. Думата “чакра” произлиза от санскритската дума, която означава “колело”. Хората са светлинни и енергийни същества – седемте чакри вибрират с различни честоти, които съответстват на честотите на светлината, преминаваща през призмата. Бялата светлина се състои от седем основни цвята: червен, оранжев, жълт, зелен, светло син, син и виолетов. Можем да видим тези седем цвята в дъгата или като разложим светлината през стъклената призма. Червеният цвят има най-ниска и дълга честота и колебания.

Някои източни практики разглеждат и осма основна чакра, наречена “трансперсонална точка”. Смята се, че тя се намира на няколко инча над главата, и ни свързва с Божественото. Тази чакра също се нарича “Небесна врата”.

Практически насоки за полагане на кристали

Налагането на камъни е една от разновидностите на кристалната терапия, която действа директно върху чакрите, за да хармонизира енергийното поле на тялото. При този метод, известен като “налагане на кристали”, човекът се поставя да легне на гръб и върху областта на проблемната чакра се поставя кристал от съответния цвят. Ако човекът няма специфични здравословни проблеми, този метод може да се използва за всички чакри, за да се хармонизира потокът на енергия. Общата хармонизация и избавянето от негативната енергия могат да се извършват с помощта на прозрачни кварцови кристали. Работейки с чакрите, трябва да мислено да си представяте всяка отделна чакра и да визуализирате, че тя е спокойна и ясна, без тъмни петна. Когато постигнете това за една чакра, може да се премине към следващата. Започва се винаги с първа чакра. Тази работа може да бъде съчетана с изпълнение на комплекс от упражнения Рейки или масаж на чакрите, насочени към активиране на потока на енергията.

Как да балансираме енергията си с помощта на кристали – таблица как се асоциират кристалите с чакрите:

ЦвятЧакраФизическо разположениеАспектАктивира се отБлокира се отКристали,
използвани за терапия
ЧервенПърва чакра
Муладхара
Основата на гръбначният стълбОцеляване
Безопасност
Надеждност
ОцеляванеСтрахЧервен гранат
Опушен кварц
ОранжевВтора чакра
Свадхиштхана
Корем/Близо до гениталиитеСила
Сексуалност
ОпрощаванеВинаСердолик
Тигрово око
ЖълтТрета чакра
Манипура
Слънчев сплит / Над пъпаВластност
Его
Мотивация
Приемане на себе си
такъв, какъвто си
СрамЦитрин
Жълт топаз
ЗеленЧетвърта чакра
Анахата
Центъра на гръдния кошСъстрадание
Любов
ЛюбовТъга
Апатия
Розов кварц
Кунцит
Нефрит
Светло синПета чакра
Вишудха
Щитовидна жлеза
Гърло
Творчески потенциал
Красноречие
Литературни способности
ИстинаЛъжаАквамарин
Азурит
СинШеста чакра
Аджна
Хипофизата
На челото между веждите
(Третото око)
Засилена интуиция
Физически способности
ОсъзнаванеИлюзия за
разделение
Лазурит
Сапфир
Лилав
Виолетов
Седма чакра
Сахасрара
Над главата
Фонтанелата
Духовност
Просвещение
Когато човек се освободи от всичко земно и
когато останали чакри са в равновесие
Аметист
Бял кварц
Планински кристал

Ако се поставят няколко кристала върху тялото, те трябва да бъдат подредени в една и съща посока, като върховете им са насочени към главата или към краката. Тези посоки се наричат “небе-земя” и “земя-небе”. Така можете да активирате потока на енергията. Ако камъните нямат връхчета, преди да започнете процедурата, внимателно разгледайте всеки отделен камък, докато не усетите кой край е “горният” край. Доверете се на своята интуиция. Ако лечението изисква заземяване на енергията, поставете камъните така, че “горният край” да гледа към краката ви. Ако става въпрос за лечение на духа или повишаване на настроението, поставете камъните така, че да гледат към върха на главата ви.

Снимка: Фотограф: Mikhail Nilov: https://www.pexels.com/ru-ru/photo/6944697/

Share this post

Вашият коментар