Любовта е навсякъде … Покажи я с бижута – Бижута за Свети Валентин

Свети Валентин

Любовта е навсякъде … Покажи я с бижута – Бижута за Свети Валентин

Любовта е навсякъде … Няма по-голямо щастие от това да обичаш, и да бъдеш обичан.

Нека ви разкажа накратко за Светеца, на чието име е кръстен Празника на любовта.
Свети Валентин е светец-мъченик, който се чества в Католическата църква. Той се превръща в покровител на влюбените или „светец на любовта“, защото благославя брака между римския легионер Савиний и младата християнка Серапия. По това време има забрана от страна на император Клавдий II младите войници да се женят, защото се счита, че нежененият мъж е по-добър войник. Според легендата свети Валентин е правел тайни сватби между влюбени, чиито родители не са били съгласни с любовта им.

За Свети Валентин е прието да се подаряват бижута с формата на сърце. По този начин засвидетелстваме любовта си към любимия човек.

Разполагаме с богат набор от ръчно изработени бижута. Всяко от тях съчетава в себе си оригинална идея и естествени материали, като камъни, връв, стомана. Нашите бижута са уникални и единствени. Подарявайки такова бижу, показвате на вашата половинка колко много държите на нея и колко специална е тя за вас. Остава само да изберете най-подходящото бижу според вас.

Ако изберете да подарите обеци или гривна, трябва да имат предвид, че тези бижута са по-неангажиращи, но показващи интерес. Те са предимно дамски украшения. С правилно подбраните обеци е възможно да коригирате формата на лицето. Дългите обеци могат визуално да издължат лицето и врата на притежателя. Следователно са по-подходящи за жени с по-закръглени лица и къси шии. Ако лицето е по-издължено – овални, малки обеци са подходящ избор. А обеците със скъпоценни камъни са доста подходящи за по-зрелите дами.

Ако решите да подарите пръстен е добре да знаете неговото значение. Пръстенът е символ на безкрайността още от древни времена. В много култури пръстенът символизира вечността, безсмъртието и притежава магическа сила. Ние свързваме пръстенът най-вече с брака. Затова ако имате сериозни намерения към своята половинка, това е един изключително подходящ подарък.

Ако се спрете на висулка или колие, имате безкрайни възможности за избор. Едно подарено сърчице няма как да не се превърне в символ на вашата любов, вашите най-съкровени чувства. Но не е задължително да ограничите избора си само до сърце. Ако предпочетете колие например със символ безкрайност, е хубаво да знаете, че в някои култури това е символ на съвършенството и равновесието между мъжа и жената.

Ако искате вашата половинка да бъде предпазена от лоша енергия, може да изберете висулка кръст. Кръстът носи спокойствие и смирение на хората, които го носят.

Възможностите за избор са наистина големи. Но най-важно е да изберете това бижу, което ще покаже на вашата половинка колко е специална. Затова е най-добре да бъде ръчно изработено. Защото тогава е уникално и неповторимо.

Обичайте се и бъдете обичани!

Share this post

Вашият коментар