Балансиране на четвърта чакра с бижута с естествени камъни

Ръчно изработени бижута за балансиране на четвърта чакра

Балансиране на четвърта чакра с бижута с естествени камъни

Четвърта чакра се намира на нивото на сърцето – това е средната от 7-те основни чакри на човека. На санскрит името и е АНАХАТА. Откритата сърдечна чакра се явява център на безусловната божествена любов. Съгласно индуистката практика любовта към себе си дава основа за любовта към ближния и към самоотдаване, към разбиране на истинската човечност. Това е ключ към осъзнаването   на това, че човек е част от обществото, част от едно цяло. Тласък за работата на сърдечната чакра (както и на всички останали чакри) дава първата чакра. Сърдечната чакра повишава ефективността на работа на трите по-ниски чакри (коренна, сакрална, и чакра на слънчевия сплит) и за това работата с четвъртата чакра подобрява работата на тези 4 енергийни центъра на организма.

Когато четвъртата чакра работи хармонично, човека е открит, чувствен, социално отговорен и инициативен. Стреми се да помогне света да стане по-добър, вярва в себе си, и възприема съзиданието като част от божествената любов. Той усеща безусловната божествена любов, което означава, че обича в името на любовта без да очаква нещо в замяна. На физическо равнище правилно работещата сърдечна чакра оказва положително влияние на сърдечно-съдовата система, гръдния кош и гръбначният стълб.

Когато сърдечната чакра е блокирана, тогава човек губи чувството си за справедливост. Чувствата му са повърхностни. Такива хора не могат да дарчват и да приемат любов, т.к. подсъзнателно са сигурни че не я заслужават. Човек става равнодушен, болезнено ревнив,  с непрекъснат страх, че може да загуби човека до себе си. На духовно ниво блокираната четвърта чакра се проявява с постоянни проблеми в отношенията, чувство за самота, безсърдечност и нетърпимост към обкръжаващите. На физическо ниво блокираната сърдечна чакра се проявява със заболявания на сърцето и кръвта, заболявания на белите дробове, алергия, астма, простудни и кожни заболявания.

Основните характеристики на четвърта чакра са:

Цвят – зелен
Елемент – въздух, вятър
Планети – Слънце, Венера, Сатурн
Зодиакални знаци – Лъв, Везни
Сетиво – осезание
Ароматерапия – сандалово дърво, роза, кедър
Жлези – тимус
Хормони – тимозин
Основни камъни на четвърта чакра – малахит, изумруд, турмалин. Тук можете да купите бижута с малахит.
Зелени камъни за активиране на сърдечната чакра – тюркоаз, хризопраз, яспис,  мъхов ахат, зелен калцит, авантюрин, александрит, берил, зелен турмалин, хелиотроп, диопсид, диоптаз, жадеит, нефрит, празем, серефинит, серпентин, уваровит, флуорит, хризолит, хризокола.

В нашия каталог можете да разгледате бижута с нефрит, бижута с жадеит и да изберете най-доброто за вас.

Розови камъни за балансиране на четвърта чакра – розов кварц, розов ахат, розов корал, морганит (розов берил), родонит, родохрозит, розов турмалин, рубин, епидот, яспис. Можем да ви предложим ръчно изработени бижута с розов кварцнаричан още черешов кварц.

Бели камъни за балансиране на сърдечната чакра  – бял ахат, перла, опушен кварц, лунен камък, планински кристал, млечен кварц, адуляр, диамант, беломорит, хирасол, бял калцит, кахолонг, магнезит, селенит. Предлагаме и бижута с лунен камък

Многоцветни камъни за балансиране на четвърта чакра – динен турмалин, хризоберил, топаз, многоцветен флуорит, аметрил, амолит, амонит, евдиалит.

Украшения и талисмани за балансиране на четвърта чакра – Пръстовата проекция на сърдечната чакра се намира на безименния пръст на ръката. За да балансирате сърдечната чакра носете на безименния пръст пръстен с камък, който е подходящ за тази точка. За ефективно въздействие на четвъртата чакра е желателно да носите медальони с тюркоаз, малахит, и други целебни за тази чакра камъни и минерали. Такива медальони пробуждат висшите емоции.

Share this post