Камъни за зодия Овен

Зодия Овен и неговите камъни

Камъни за зодия Овен

Започваме една серия статии за влиянието на отделните камъни върху представителите на различните зодиакални знаци. Ние в Teoniko – Бижута с харизма вярваме, че ако чувствате привличане към определен камък, то в този момент вие имате нужда от него и трябва да си го вземете. Но все пак ако държите да знаете дали камъкът съответства на вашата зодия и как ще ви повлияе, то можете да проверите при нас. Съществуват много класификации за това кои камъни съответстват на дадена зодия. Ние ви предлагаме една такава система. И така, започваме:

Първо малко информация за самата зодия Овен:

  • Дата на раждане – от 21 Март до 20 Април.
  • Символ – Глава на овен – Това е символ на настъпателната мощ, стремеж към проявление, към живот, инициативност и смелост.
  • Управляващи планети – Марс и Слънце
  • Девиз в живота – “Аз съм такъв, защото съм такъв”
  • Стихия – Взривоопасен огън
  • Темперамент – Неустойчив холерик
  • Цветове – ярко-червен, кармин, оранжев, син, лилав
  • Магически камъни-талисмани – диамант, амазонит, аметист, берил, тюркоаз, гранат, перла, кварц, хематит, лабрадорит, нефрит, оникс, рубин, хризолит, кехлибар, зелен яспис, червен яспис.
  • ОСНОВНИ КАМЪНИ за зодия Овен – диамант, рубин, аметист, изумруд.

Диамант – укротява гнева и раздразнителността. Дава сили за победа, засилва упорството и целеустремеността на Овена.

Амазонит – дава нови сили и увереност в себе си. С негова помощ Овните получават ясен ум и вземат мъдри решения на различни проблеми. А за дамите от зодия Овен амазонитът ще донесе привлекателност и чар.

Аметист – Аметистът развива и укрепва най-различни качества в представителите на зодия Овен. Той засилва логическото мислене, като активира не само конкретното мислене, а и абстрактното, като разширява спектъра на разбиране за живота, както и мотивите на хората. За представителите на зодия Овен аметиста придава повече изтънченост на чувствените изживявания, усмирява излишната воинственост, развива доброжелателност и мекота, както и способност по-леко да достига хармония с хората в своето обкръжение.

Берил – Берила помага на Овните да се сближат с роднините си. По отношение на бизнеса, берила ще помогне на Овните да успяват да сключват изгодни договори не само за себе си, но и за странични хора. В здравословно отношение берила ще помогне на представителите на зодия Овен при болести на черният дроб и далака.

Тюркоаз – Тюркоазът е добър помощник на Овните при постигане на поставените цели и задачи. Той предоставя чудесна защита от врагове и лоши помисли. Нашите бижута с тюркоаз

Гранат – Граната ще донесе на Овена късмет, жизнерадост, стремеж да бъде първи във всяко отношение. Граната повишава сексуалната енергия, чувствеността и сексуалността.

Перла – Перлата ще помогне на Овена да бъде по-внимателен към околните, по-търпелив и ще засили проницателността му. От друга страна ще помогне за овладяване на ревността и ще го умиротвори.

Корал – Корала от една страна защитава дома на Овена от беди и неприятности, от друга страна предпазва от лоши хора. По време на пътуване той ще предпази Овена от насилие и негативни влияния.

Кварц – За Овена са най-подходящи виолетов и снежен кварц. Те ще му помогнат да повярва в собствените си сили, ще ги застави да довеждат делата си до край, и ще добавят лекота в общуването с другите.

Хематит – Хематитът ще донесе на Овена сила и увереност да покорява нови хоризонти, ще им помага да поддържат тонуса и позитивното си отношение. Бижута с хематит подходящи за зодия Овен

Лабрадорит – той ще помогне на Овните да изгладят резките черти на характера им, ще им разкрие нови хоризонти, дава им повече сила да постигат целите си.

Нефрит – Ще помогне на Овните да наладят отношенията си с околните, дава им гъвкавост. Можете да разгледате нашите бижута с нефрит.

Оникс – Засилва стремежите на Овните към дадена цел. В сложни ситуации оникса ще им помогне да постъпят мъдро и осъзнано, като преценят правилно последствията. От друга страна оникса ще помогне на Овните да засилят творческите си способности и интелекта си. Бижута с оникс, идеални за подарък за рожден ден, имен ден, Коледа, 14 февруари, 8-ми март и други празници

Рубин – Рубина засилва такива качества на Овена като активност, оптимизъм, лидерски качества, добрина и порядъчност.

Сапфир – Ще помогне на твърде страстните натури да бъдат по-уравновесени и да свалят излишното напрежение. Сапфирът помага да се подобри ефективността на Овена за сметка на по-изразена самоорганизация и засилване на оптимистичното отношение към живота.

Кехлибар – ще дари на Овните душевно спокойствие, умиротворение и съгласие със себе си.

Хризолит (оливин, перидот) – на Овена носи спокойствие и разсъдливост, помага за поддържане на физическата форма.

Яспис – Ясписът ще помогне на Овните да постигнат своите планове, тяхната личност ще се открои и с лекота ще получават уважение и признание. Ясписът ще засили и талантите, които Овните имат.

При нас всеки модел ръчно изработено бижу може да бъде изработен с камъните за зодия Овен (един или няколко камъка в комбинация). Всичко е строго индивидуално, но най-хубавото е, че бижуто ще бъде създадено специално за човека, който ще го носи, като вземем под внимание и името, и датата на раждане. За повече информация се свържете с нас на тел.0897967107 или на [email protected]

Share this post