Posted on Leave a comment

Любовта е навсякъде … Покажи я с бижута – Бижута за Свети Валентин

Свети Валентин

Любовта е навсякъде … Няма по-голямо щастие от това да обичаш, и да бъдеш обичан.

Нека ви разкажа накратко за Светеца, на чието име е кръстен Празника на любовта.
Свети Валентин е светец-мъченик, който се чества в Католическата църква. Той се превръща в покровител на влюбените или „светец на любовта“, защото благославя брака между римския легионер Савиний и младата християнка Серапия. По това време има забрана от страна на император Клавдий II младите войници да се женят, защото се счита, че нежененият мъж е по-добър войник. Според легендата свети Валентин е правел тайни сватби между влюбени, чиито родители не са били съгласни с любовта им.

За Свети Валентин е прието да се подаряват бижута с формата на сърце. По този начин засвидетелстваме любовта си към любимия човек.

Разполагаме с богат набор от ръчно изработени бижута. Всяко от тях съчетава в себе си оригинална идея и естествени материали, като камъни, връв, стомана. Нашите бижута са уникални и единствени. Подарявайки такова бижу, показвате на вашата половинка колко много държите на нея и колко специална е тя за вас. Остава само да изберете най-подходящото бижу според вас.

Ако изберете да подарите обеци или гривна, трябва да имат предвид, че тези бижута са по-неангажиращи, но показващи интерес. Те са предимно дамски украшения. С правилно подбраните обеци е възможно да коригирате формата на лицето. Дългите обеци могат визуално да издължат лицето и врата на притежателя. Следователно са по-подходящи за жени с по-закръглени лица и къси шии. Ако лицето е по-издължено – овални, малки обеци са подходящ избор. А обеците със скъпоценни камъни са доста подходящи за по-зрелите дами.

Ако решите да подарите пръстен е добре да знаете неговото значение. Пръстенът е символ на безкрайността още от древни времена. В много култури пръстенът символизира вечността, безсмъртието и притежава магическа сила. Ние свързваме пръстенът най-вече с брака. Затова ако имате сериозни намерения към своята половинка, това е един изключително подходящ подарък.

Ако се спрете на висулка или колие, имате безкрайни възможности за избор. Едно подарено сърчице няма как да не се превърне в символ на вашата любов, вашите най-съкровени чувства. Но не е задължително да ограничите избора си само до сърце. Ако предпочетете колие например със символ безкрайност, е хубаво да знаете, че в някои култури това е символ на съвършенството и равновесието между мъжа и жената.

Ако искате вашата половинка да бъде предпазена от лоша енергия, може да изберете висулка кръст. Кръстът носи спокойствие и смирение на хората, които го носят.

Възможностите за избор са наистина големи. Но най-важно е да изберете това бижу, което ще покаже на вашата половинка колко е специална. Затова е най-добре да бъде ръчно изработено. Защото тогава е уникално и неповторимо.

Обичайте се и бъдете обичани!

Posted on Leave a comment

Какво да подарим на учителя – топ 5 варианта на подарък за учител

Подарък за учител

Скоро е 15-ти септември и започва учебната година – първокласниците с трепет ще срещнат своят първи учител, а по-големите ученици с радост ще обсъждат със съучениците си как е минало лятото, а това е един чудесен повод да зарадваме любимият учител с подарък.

Искате ли да зарадвате любимите си учители с полезни и интересни подаръци? Предлагам ви моята класация от 5 варианта на подарък за учител, които ще се запомнят и ще носят радост през цялата учебна година.

Continue reading Какво да подарим на учителя – топ 5 варианта на подарък за учител
Posted on Leave a comment

Енергийно почистване на бижута – как и защо

Енергийно почистване на бижута - как и защо
Защо и как трябва да правим енергийно почистване на бижутата си?

Често ми задават въпроса как се прави енергийно почистване на бижута, които носим постоянно. Преди обаче да ви разкажа как, ще обесня защо. 🙂 Мисля, че всеки, който е ходил на училище знае формулата на Алберт Айнщайн, че Енергията е равна на масата умножена по скоростта на светлината на квадрат. Сега ще кажете, защо пък ще имаме урок по физика, като това което ме интересува са бижутата. Обеснявам: Всяко едно нещо на този свят има маса, следователно има и енергия. А енергията се характеризира с вибрации. От друга страна енергията може да бъде положителна, но може да бъде и негативна. Това е доказано чрез физически измервания от Масару Емото, който е правил опити с вода. Накратко идеята на експериментите е следната: в съдове се налива чиста, дестилирана вода и над всеки съд се изричат дума с положително или отрицателно значение. След това водата се замразява и се изследва структурата ѝ. С помощта на мощен микроскоп се правят снимки на образувалите се снежинки. Интересното е, че водата „облъчена“ с думи с положително значение като Благодаря, Здраве, Обичам те, Любов и т.н. образува красиви, симетрични и правилни снежинки. Докато водата върху която са изговаряни лоши думи образува криви, грозни снежинки.

Сега ще ми кажете, защо ни разказваш всичко това. Истината е, че всяко нещо около нас има своя вибрация, която може да бъде нарушена, изкривена или изцяло променена както в положителна, така и в отрицателна посока. А бижутата, които носим постоянно, действат като щит и натрупват част от тази енергия в себе си, като по този начин ни предпазват. Коя е негативната енергия, която трупаме? – Това са завист, ревност, омраза, които идват от други хора; лоши ситуации в които сме попаднали; болести, умора; дори нашите собствени отрицателни мисли и емоции. Именно затова е важно да почистваме бижутата и аксесоарите си от натрупаните в тях негативи.

Това енергийно почистване на бижута може да стане по няколко начина, при това не е нужно да давате луди пари. Можете да се справите сами и у дома. Сега ще ви разкажа как 🙂

Първият начин е със сол. Да, правилно сте разбрали – най-обикновена морска сол, каквато има във всяка кухня. Как се чистят бижута със сол? Взимате сух стъклен буркан и покривате дъното му със сол. Важно е солта да е суха! След това поставяте бижутата си, и насипвате отгоре още сол, докато ги покрие изцяло. Оставете бижутата в солта за 3 дни, като е добре буркана да бъде прибран на място, където няма да бъде докосван от други хора. На 4-ия ден внимателно извадете бижутата от солта, почистете ги и ги изплакнете обилно с течаща вода. След това поставете украшенията на мека кърпа и ги оставете да изсъхнат на слънце. Солта от буркана трябва да се изхвърли или закопае на някое пусто място. В никакъв случай не използвайте солта!!!

Вторият вариант за енергийно почистване на бижута е Очистване със светлина. И така – взимате своите бижута и ги подреждате върху чиста кърпа, която е постлана на перваза на прозореца или на друго място, където ще бъдат огрявани от светлина. Важно е мястото да бъде подбрано така, че никой да не докосва бижутата по време на очистването. Имайте предвид, че бижутата трябва да останат там 3 денонощия без да бъдат премествани. През деня слънчевата енергия ги очиства от всичко негативно, а през нощта луната ги зарежда с положителна енергия. На четвъртия ден можете спокойно да ги сложите 🙂

Третият вариант включва свещ, най-добре църковна. Запалете свещта, поставете я в свещник, за да бъде стабилна и да избегнете изгаряния. Може да кажете и молитва, например Отче наш, и докато казвате молитвата бързо прекарайте бижуто през пламъка. Направете го няколко пъти или докато почувствате, че бижуто е почистено. Внимавайте да не се изгорите!!! Докато го правите можете да си представяте как огънят изгаря всичко лошо, натрупано в бижуто.

Остава да отговорим на въпроса Колко често следва да правим енергийно почистване на бижутата си? Отговора е – поне два пъти в годината. А ако живота ви поставя в сложни ситуации, може и по-често. Вслушайте се в интуицията си, тя най-точно ще ви подскаже.

Надявам се, че тази информация ви е била полезна. А съвсем скоро ще ви разкрия още начини за енергийно очистване на бижута. :*

Posted on Leave a comment

Бижута за офиса или Бизнес бижута

Бижута за офиса

Бижута за офиса – Какви? Защо? Как? Кога?….

За да си отговорим какви искаме да бъдат бижутата, трябва да си отговорим на въпроса, дали искаме да бъдем с подчертана индивидуалност и стил в нашата работна и бизнес среда!?

Continue reading Бижута за офиса или Бизнес бижута
Posted on Leave a comment

Защо да си купим или подарим бижу ръчна изработка?!

Защо да купим бижу ръчна изработка

Като става дума за бижута, хубаво е да осъзнаем за себе си кои Бижута не са просто украшения, а са истински, неповторими и носещи Творческата Емоция и Майсторлъка на автора им ?…Това са бижутата ръчна изработка! Но защо да купим бижу ръчна изработка, а не масовата фабрична бижутерия, която се намира в почти всеки магазин?!?

Continue reading Защо да си купим или подарим бижу ръчна изработка?!