Бижута от полимерна глина

полимерна глина - бижута

Бижута от полимерна глина

Бихме искали да Ви запознаем малко по-добре с нашите бижута от полимерна глина.

 Много от Вас сигурно си задават въпросите: Какво точно представлява полимерната глина? Как се правят тези красиви бижута от полимерна глина?

Нека да започнем с малко история за този материал. Полимерната глина е създадена в Германия през 1939. Тя е синтетичен продукт, производен на петрола. Нейният откривател е Кете Крузе – майстор на кукли. До 1964 заедно с дъщеря си, Кете Крузе експерементирала с глината, докато правата не са придобити от семейната фирма Еберхард Фабер, която започва да предлага синтетична глина с марката FIMO.

Полимерната глина има много качества – тя е здрава, може да се използват много цветове, а лесната и обработка ни дава възможност да развихрим въображението си и да Ви предлагаме много, интересни и неповторими бижута. Нашите бижута са ръчно изработени уникати. Те са весели и закачливи, могат да се използват както в ежедневието, така и за специален повод.

Използваме различни техники при работата с полимерна глина. Някои от най-известните са:

Skinner blend – Създател е Judith Skinner, която е художничка и си играе с цветовете като ги смесва и прелива по различен начин.

Millefiori – Наименованието произлиза от съчетание на италианските думи mille (хиляда) и fiori (цветя). Техниката е използвана първоначално при декориране на стъклени предмети, а в наши дни се прилага и при полимерната глина.

Hidden Magic – скрита магия 🙂  много ефектна техника. Тя включва наслояване на различни цветове ленти от полимерна глина и притискане с текстури, в резултат на което са получава разместване на пластовете.

Mokume Gane – чрез тази техника се постига много красив и неповторим рисунък чрез наслагване на пластове с различен цвят и дебелина. Техниката произлиза от Япония, където се е използвала за производството на самурайски мечове.

Екипът на Теоniko се води от желанията на клиентите и бижутата, които правим от полимерна глина по поръчка са съобразени с Вашите изисквания – цвят, форма, размер…..ОЧАКВАМЕ ВИ!

Share this post