Ръчно изработени бижута – 6 причини защо да избереш мен

Ръчно изработени бижута – 6 причини защо да избереш мен

Днес ще ти разкажа малко повече за мен и за моята работа.

Започнах да се занимавам професионално с изработката на бижута през 2015г., подтикната от …живота. Като майка ми се налага доста често да оставам в къщи за да гледам децата си, тъй като са малки и често се разболяват. Все пак трябва да се занимавам с нещо и аз реших да е нещо, което ми харесва, и което да работя с удоволствие. И това нещо са бижутата. Всъщност за мен изработването на бижута не е работа – това е страст, това е начин да изразя себе си, това е начин да дам живот на всички емоции, които минават през мен и които не мога да облека в думи. Но мога да нарисувам … със стомана. И да им добавя цвят – с естествени камъни, мъниста и естествена кожа. И колкото и да се опитвам да повторя едно бижу, то няма как да се повтори едно към едно –

🌺 защото камъните въпреки, че са от един вид са мнооооого различни.

🌺 Защото плетката въпреки, че е една и съща, все някъде има една-две халкички, които са вплетени по различен начин, или пък са добавени повече елементи, или пък съм променила размера на халкичките.

🌺 Защото шевицата от мъниста никога не е една и съща – винаги нещо трябва да се промени – дали цвят, дали елемент.

🌺 Защото гравирането върху кожа няма как да се получи еднакво – все пак говорим за ръчна работа, а не за фабрично производство.

🌺 Защото изплетеното от стоманена тел бижу не може да се повтори – всяко е уникално и неповторимо, тук извивката ще бъде различна, там камъка ще легне по друг начин.

🌺 Защото при кабошоните (големите камъни) повторение не може да има – два еднакви естествени камъка няма – някъде ще има пукнатина, или цвета ще е леко по-различен, или шарката ще е различна, или при изрязването ще има леки разлики.

От тук нататък решаваш ти.

Share this post

Вашият коментар