Как въздействат естествените камъни на човека?

Как въздействат естествените камъни на човека

Как въздействат естествените камъни на човека?

Изучаването на свойствата на скъпоценните и полускъпоценните камъни е започнало от алхимиците, като именно техният труд е станал основата върху която се крепи литотерапията, т.е. науката за лечение с минерали. Най-известните учени, изучаващи използването на минералите и кристалите в медицината са Аристотел и Авицена. Именно Авицена е предполагал, че носенето на бижута с определени камъни влияе благоприятно на здравето (физическо и психическо) на човека. В последствие древните индийски лекари са разработили цяла система как трябва да се носят бижута за хармонизиране на човека в цялост.


Как въздействат естествените камъни на човека – Има научна обоснованост за използване на минералите за лечение. Спектралният анализ на различни минерали показва, че те съдържат в себе си различни химични елементи, които се използват за лечение на различни заболявания. А всяка една частица трепти с определена, специфична честота на трептене. Съответно различните видове камъни и минерали имат специфични честоти на трептене. Когато поставим камъка/минерала върху тялото, ние извършваме вибрационно лечение, защото вибрациите на камъка и вибрациите на човешките клетки си взаимодействат.


Често ние наричаме бижутата с естествени камъни свои талисмани и амулети, защото сме забелязали, че те ни носят късмет в определени ситуации. И наистина – можем да кажем, че камъка защитава човека по два начина – Първият е свързан с принадлежността на царството на минералите към кардиналният кръст. В този случай камъка помага на човека да съхрани цялостта си, запазва душата му от гниене, задържа и оттласква по-далеч във времето процеса на деградация на личността.
Вторият начин по който минералите и естествените камъни ни защитават е свързан с ретроградното действие на минералите. При него минералът усилва чувствителността на човека към първопричините за неговите лични неудачи, помага да се развива интуицията.
Всеки минерал действа по два начина, но далеч не всеки ще поиска да концентрира своето внимание на тънките вибрации, които камъка изпраща. Много хора дори не се включват в работата, към която призовава минерала. За да почувствате помощ от камъка и по двете направления, трябва да се настроите към енергията му.
Може да обвиним човека, че има ниска чувствителност към вибрациите на минералите, но далеч не всички минерали в бижутата са подходящи за работа. Авторските работи винаги са по-скъпи от онези, които се произвеждат фабрично на големи партиди. Само камъните в авторските бижута може да участват активно в съдбата на своя собственик. И когато гледате каталога с авторски бижута, това което е създадено именно за вас ще привлече вашето внимание. Защото е ваше, и чака вас!

Ако искате да научите повече как въздействат естествените камъни на човека, не пропускайте и другите статии в блога

Share this post

Вашият коментар