Енергийно въздействие на бижутата върху здравето

Енергийно въздействие на бижутата върху човешкото здраве

Енергийно въздействие на бижутата върху здравето

В последните няколко години набират популярност малко позабравени учения за човешкото здраве, които обаче са доказали своето действие от хиляди години. Едно от тях е свързано с енергията на човешкото тяло и начините на протичане на тази енергия. Тези учения са се практикували в Китай, Индия, Япония, Непал и др. страни от векове – акупресура, акупунктура, фън-шуи, аюрведа, и те намират своето приложение и сега.

Малко теория – според тези учения в човешкото тяло има двадесет и шест меридиана по които протича жизнената енергия. По протежение на тези канали има биологично активни точки, въздействието върху които влияе на здравето на човека. По този начин могат да се лекуват ред болести, а също така например акупресурата и акупунктурата се използват и като спомагателна терапия към основното медикаментозно лечение в официалната медицина.
Според древните учения дори лекото въздействие върху биологично активните точки може да доведе до силен положителен ефект. При носенето на бижута, често пъти се случва че те докосват и въздействат продължително време определени точки и меридиани на тялото. Това се нарича енергийно въздействие на бижутата върху човешкото здраве. По тази причина е нужно да се спазва някаква правила при носенето на бижута. И така, ето някои от тези съвети:

  • Обеци – Обеците е добре да се носят в долната част на ухото (меката част на ухото). По този начин се стимулира работата на главния мозък и се подобрява паметта. Разгледайте обеците, които предлагаме.
  • Пръстени – Когато носим пръстен на безименния пръст на лявата ръка стимулираме половата система. Когато носим пръстени на пръстите на краката стимулираме изключително много биологично активни точки, които оказват влияние на очите, ушите, нервната система. С пръстени на краката можем да получим подобрение на състоянието при различни болкови синдроми, предизвикани от тежко физическо натоварване, при жените може да се коригира овулацията, както и дисбаланс в слънчевия сплит. Повече пръстени можете да намерите тук
  • Счита се че носенето на халка на носа намалява риска от носови инфекции и усилва обонянието.
  • Носенето на гривни на китките оказва регулиращо въздействие на репродуктивната система. По същия начин действа и носенето на гривна на глезена. Носенето на гривна между лакътя и рамото въздейства на сърцето и белите дробове. Тук можете да видите и гривните, които предлагаме.
  • Носенето на дълга верижка или огърлица, които да стигат до нивото на гръдния кош въздейства на биологично активни точки свързани със сърцето и белите дробове. От своя страна носенето на колие плътно около шията оказва лечебно въздействие при проблеми с щитовидната жлеза.
  • Украшенията, които се носят на талията – колани, верижки и др. Оказват влияние на работата на яичниците, матката, бъбреците и далака.
  • Украшенията, които се носят на главата – диадеми, тика (украшение, което се слага на върха на главата и се спуска върху челото) и други . Те стимулират работата на мозъка и успокояват при нервно напрежение.
  • А носенето на бижута с естествени камъни ще усили лечебното въздействие. Разгледайте и бижутата с естествени камъни, които предлагаме.

По материали от списание „Здраве от природата”, консултант – проф. д-р Валентина Пономарева.

Share this post