Балансиране на втора чакра с бижута с естествени камъни

Втора чакра Свадхистана

Балансиране на втора чакра с бижута с естествени камъни

Втора чакра СВАДХИСТАНА е разположена на разстояние една длан под пъпа, близо до половите органи. Наричат я още сакрална чакра, полова чакра. Отворена е напред. Тук се концентрират работоспособността, чувствеността и сексуалната емоция, неразпознатите все още емоции. Функцията на сакралната чакра е да изчисти енергията на целия организъм, да осигури интензивното циркулиране на жизнената енергия в тялото на човека. Тук се осъществява физическото сливане на мъжкото и женското начало по време на близост, основана на дълбоки чувства и съгласие.
Когато сакралната чакра работи правилно и хармонично, тогава човека е харизматичен и удовлетворен, държи се спокойно, естествено, доверява се на своите инстинкти. Втората чакра контролира работата на червата, бъбреците, пикочо-половата система, регулира чувствените удоволствия.

Ако втора чакра не работи достатъчно ефективно, човек става склонен към пороци, и желание да предизвиква околните с външния си вид. Но също така е възможна и другата крайност – човек става консервативен и затворен, започва да потиска много естествени желания и да не си позволява да се отпусни нито за миг. Ако сакралната чакра е напълно затворена, човек става склонен много силно да се самокритикува. Пред хората той крие своята неувереност под маската на надменност и показно равнодушие.
Основните характеристика на сакралната чакра:
Цвят – оранжев
Елемент – вода
Планети – Луна, Венера, Плутон
Зодиакални знаци – Рак, Везни, Скорпион
Сетиво – вкус
Ароматерапия – сандалово дърво, иланг-иланг
Жлези – яйчници, тестиси
Хормони – естроген, тестостерон, прогестерон
Основни камъни на сакралната чакра – лунен камък, карнеол, сард (кафяво-оранжев халцедон). Разгледайте нашите предложения за бижута с лунен камък и зарадвайте себе си, или някой друг.
Оранжеви камъни за балансиране на втора чакра – кайсиев ахат, портокалов гранат, огнен опал, оранжев сапфир, сардоник, сердолик, слънчев камък, авантюрин, калцит, огнен ахат, оранжев шпинел.
Украшения и талисмани за балансиране на втора чакра – Пръстен с подходящ за вас камък на кутрето, ще повиши работоспособността в пъти. Като амулет може да се използва и висулка, която се носи под пъпа и по този начин оказва пряко въздействие върху половата чакра. Tова също така засилва имунитета и сексуалната енергия.

Share this post