Как работя с клиентите си – процес в 4 стъпки

Как работя с клиентите си - процес в 4 стъпки

Как работя с клиентите си – процес в 4 стъпки

Имах разговор с една клиентка, по време на който излезе следният проблем, с който явно голяма част от хората се сблъскват, а именно консултирането. Оказва се, че хората често не разбират и не могат да си представят как точно се осъществява работата с майстора, или пък се притесняват да се обърнат към него. Затова днес ще ви разкажа как се осъществява работата с мен и как аз мога ДА ПОМОГНА НА ВАС.
И така:

1. Вие имате някакъв проблем – видели сте някакво бижу, което ви харесва; имате някакъв проблем, който бижуто решава, НО не знаете как да получите ИДЕАЛНОТО бижу за ВАС и вашата ситуация. Най-лесно и бързо е да ми позвъните или да ми пишете, и да разкажете какъв е Вашият случай. За мен, а предполагам и за вас е по-лесно, когато всичко това се случи по телефона – по-бързо е. 
2. По време на разговора ще обсъдим какво точно може да се направи; дали това, което аз мога да направя за вас ви устройва/харесва. Уточняваме размери/дължини, закопчалки/кукички, камъните (ако бижуто е с камъни, дали ще са според дата на раждане, дали ще са според името, дали ще е някакъв конкретен камък, който вие искате). Всичко това Ви отнема около 10 минути, но Вие вече сте наясно какво можете да очаквате от мен и моята работа, и на каква цена. Разбира се, определяме и в какви срокове трябва да се вместя, и ако всичко ви устройва аз започвам работа.
3. Когато съм готова, аз ви снимам бижуто за да видите как се е получило и отново се чуваме, за да уточним дали ви харесва, дали нещо трябва да се коригира. Когато работата ми е одобрена от вас, уточняваме къде трябва да изпратя бижутата, с коя куриерска фирма предпочитате да бъде доставката.
4. Бижутата се изпращат с опция за преглед, а в някои случаи и преглед и тест. Плащането става с наложен платеж, т.е. вие заплащате на куриера, след като сте видели какво получавате.
Накратко това е начина, по който протича работата с мен. А ако имате препоръки за подобряване на този процес ще се радвам да споделите с мен. 
А на снимката виждате как вдъхнахме нов живот на един цитирам “стар бабешки гердан” – във вид на нови обеци.

Share this post

Comments (2)

  • Ася

    Здравейте,харесах ръчно изработената кожена гривна Ледено цвете. Искам да попитам дали може цветето да бъде заменено със седефеното цвете,като начина на закопчаване си остане същия!
    Благодаря Ви предварително!
    Хубав ден!

    28.05.2020 at 14:07
    • teostage

      Здравейте, Ася!
      За съжаление двата вида закопчалки са много различни и не може тази със седефеното цвете да бъде използвана за кръгла кожа.
      Поздрави,
      Светлана

      28.05.2020 at 18:15

Вашият коментар