Posted on Leave a comment

Как работя с клиентите си – процес в 4 стъпки

Как работя с клиентите си - процес в 4 стъпки

Имах разговор с една клиентка, по време на който излезе следният проблем, с който явно голяма част от хората се сблъскват, а именно консултирането. Оказва се, че хората често не разбират и не могат да си представят как точно се осъществява работата с майстора, или пък се притесняват да се обърнат към него. Затова днес ще ви разкажа как се осъществява работата с мен и как аз мога ДА ПОМОГНА НА ВАС.
И така:

1. Вие имате някакъв проблем – видели сте някакво бижу, което ви харесва; имате някакъв проблем, който бижуто решава, НО не знаете как да получите ИДЕАЛНОТО бижу за ВАС и вашата ситуация. Най-лесно и бързо е да ми позвъните или да ми пишете, и да разкажете какъв е Вашият случай. За мен, а предполагам и за вас е по-лесно, когато всичко това се случи по телефона – по-бързо е. 
2. По време на разговора ще обсъдим какво точно може да се направи; дали това, което аз мога да направя за вас ви устройва/харесва. Уточняваме размери/дължини, закопчалки/кукички, камъните (ако бижуто е с камъни, дали ще са според дата на раждане, дали ще са според името, дали ще е някакъв конкретен камък, който вие искате). Всичко това Ви отнема около 10 минути, но Вие вече сте наясно какво можете да очаквате от мен и моята работа, и на каква цена. Разбира се, определяме и в какви срокове трябва да се вместя, и ако всичко ви устройва аз започвам работа.
3. Когато съм готова, аз ви снимам бижуто за да видите как се е получило и отново се чуваме, за да уточним дали ви харесва, дали нещо трябва да се коригира. Когато работата ми е одобрена от вас, уточняваме къде трябва да изпратя бижутата, с коя куриерска фирма предпочитате да бъде доставката.
4. Бижутата се изпращат с опция за преглед, а в някои случаи и преглед и тест. Плащането става с наложен платеж, т.е. вие заплащате на куриера, след като сте видели какво получавате.
Накратко това е начина, по който протича работата с мен. А ако имате препоръки за подобряване на този процес ще се радвам да споделите с мен. 
А на снимката виждате как вдъхнахме нов живот на един цитирам „стар бабешки гердан“ – във вид на нови обеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *