Posted on Leave a comment

Правила за носене на бижута или как да съчетаваме бижутата си ПРАВИЛНО

Правила за носене на бижута или как да съчетаваме бижутата си ПРАВИЛНО

Днес ще ви зарадвам с някои общи правила за носене на бижута. Спазването им ще ви гарантира, че ще изглеждате винаги добре, като демонстрирате висок стил и вкус към облеклото и аксесоарите.

💓 Подбирайте правилно бижутата според възрастта си. Бижута, които стоят чудесно на младите момичета ще изглеждат нелепо на жени в по-зряла възраст и обратно. За да не бъда голословна ще ви дам един пример: Масивни бижута с големи камъни ще изглеждат твърде грубо, носени от млади момичета, но пък те са перфектни за зрелите дами. За дамите на възраст бижута с диаманти са чудесно допълнение, а за младите девойки е подходящо изящно и нежно бижу с полускъпоценни камъни или перли.

Continue reading Правила за носене на бижута или как да съчетаваме бижутата си ПРАВИЛНО
Posted on Leave a comment

Календар на зодиакалните камъни – кога, как и кой

Календар на зодиакалните камъни - кога, как и кой

Какво е календар на зодиакалните камъни – От дълбока древност хората са свързвали камъните с небесните тела, а по-късно и със зодиакалните знаци. По-късно астролозите започнали да свързват определени камъни с определени планети и съзвездия. Смятали са, че камъните предават енергията на небесните тела към всички предмети и организми, които са в съприкосновение с тях.

Continue reading Календар на зодиакалните камъни – кога, как и кой
Posted on Leave a comment

Как въздействат естествените камъни на човека?

Как въздействат естествените камъни на човека

Изучаването на свойствата на скъпоценните и полускъпоценните камъни е започнало от алхимиците, като именно техният труд е станал основата върху която се крепи литотерапията, т.е. науката за лечение с минерали. Най-известните учени, изучаващи използването на минералите и кристалите в медицината са Аристотел и Авицена. Именно Авицена е предполагал, че носенето на бижута с определени камъни влияе благоприятно на здравето (физическо и психическо) на човека. В последствие древните индийски лекари са разработили цяла система как трябва да се носят бижута за хармонизиране на човека в цялост.

Continue reading Как въздействат естествените камъни на човека?
Posted on Leave a comment

Тюркоаз – камък, който помирява враждуващите и носи богатство

Тюркоаз

Тюркоаз – един камък, който се отнася към групата на минералите със седиментен произход и по своята същност е сложен фосфат на медта и алуминият. Именно солите на медта му придават този характерен и наситен цвят.

Тюркоазът се смятал за камък-покровител на любовта и семейното щастие. Един удивителен факт – знаете ли, че тюркоаза има сравнително къс жизнен цикъл? Той се „ражда“ бял, с течение на времето натрупва своя характерен „тюркоазен“ цвят, след това започва да позеленява, потъмнява и „умира“.

Continue reading Тюркоаз – камък, който помирява враждуващите и носи богатство
Posted on Leave a comment

Променя ли се цвета на стоманата?

Променя ли се цвета на стоманата

Купувате си обеци, които са страхотни – много красиви, просто шик. Но ужас – След 2 седмици забелязвате, че цвета се е променил – метала на обеците е почернял, или даже позеленял, а вие дори не сте ги мокрили. Познато ли ви звучи?
Един от въпросите, който клиентите най-често ми задават за моите бижута е „Променя ли се цвета на метала?“

Continue reading Променя ли се цвета на стоманата?