Posted on Leave a comment

Гривни, ах тези гривни! – или 6 правила как да носим гривни

6 правила как да носим гривни

За гривните мога да говоря много. Обичам да нося гривни. Харесва ми усещането, което създава хладната стомана около китката. А задавали ли сте си въпроса как е правилно да се носят гривните? 🙂 Сега ще ви издам няколко малки тайни, 6 правила как да носим гривни, които се надявам да ви послужат добре 🙂

Continue reading Гривни, ах тези гривни! – или 6 правила как да носим гривни
Posted on Leave a comment

7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko – Бижута с харизма

7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko - Бижута с харизма

Днес ще ви разкажа 7 факта за ръчно изработените бижута от стомана – неща които според мен всеки трябва да знае преди да вземе решение за покупка. И така, да започваме:

Continue reading 7 факта за ръчно изработените бижута от стомана на Teoniko – Бижута с харизма
Posted on Leave a comment

„Защо е тооолкова скъпо?“

За цената на ръчно изработените бижута

Днес темата е за цената на ръчно изработените бижута. Провокирана съм да напиша тази статия защото често ми задават въпроса „Защо е толкова скъпо при вас?“ Ако и ти смяташ че ръчната изработка не трябва да струва скъпо, тогава нека изясним защо това не е вярно.

Continue reading „Защо е тооолкова скъпо?“
Posted on Leave a comment

Плетене на халкички или каква е връзката между воинските ризници и бижутата

Плетене на халкички - връзката между воинските ризници и бижутата

Корените на изкуството на плетене на халкички се крие много назад в историята на човечеството. Ризниците са били известни много преди Средновековието. Някои римски автори са наричали ризницата „галска риза“. Тъй като няма точни писмени източници, въз основа на открити при разкопки артефакти, се счита, че изкуството на изработване на ризници от сплетени халкички е започнало в средата на първото хилядолетие преди новата ера. Вероятно това се е случило в Европа и Азия приблизително по едно и също време, но независимо едно от друго. Едни от първите находки са от скифски гробове, датирани от 5-ти век преди новата ера.

Continue reading Плетене на халкички или каква е връзката между воинските ризници и бижутата
Posted on Leave a comment

Teoniko – Бижута с харизма вече и в София

Здравейте, приятели!

Щастливи сме да ви информираме, че от 08.07.2019 можете да се насладите на бижутата с марка Teoniko – Бижута с харизма и в София. Адреса е Бутик Първи Моден Център ул. Енос 19. Заповядайте!

В случай, че искате да бъдат направени промени по бижу, което сте си харесали, като например промяна на дължина, изработка на същият модел, но с други камъни – насреща сме. 🙂 Сроковете за ремонт и изработка се обсъждат конкретно за конкретният случай, но обичайно влизаме в рамките на 3 до 5 работни дни. Имайте предвид и времето за доставка, особено когато искате бижуто да бъде подарък за специален повод – рожден ден, имен ден, Коледа и т.н.