Posted on Leave a comment

Плетене на халкички или каква е връзката между воинските ризници и бижутата

Плетене на халкички - връзката между воинските ризници и бижутата

Корените на изкуството на плетене на халкички се крие много назад в историята на човечеството. Ризниците са били известни много преди Средновековието. Някои римски автори са наричали ризницата „галска риза“. Тъй като няма точни писмени източници, въз основа на открити при разкопки артефакти, се счита, че изкуството на изработване на ризници от сплетени халкички е започнало в средата на първото хилядолетие преди новата ера. Вероятно това се е случило в Европа и Азия приблизително по едно и също време, но независимо едно от друго. Едни от първите находки са от скифски гробове, датирани от 5-ти век преди новата ера.

Continue reading Плетене на халкички или каква е връзката между воинските ризници и бижутата
Posted on Leave a comment

Teoniko – Бижута с харизма вече и в София

Здравейте, приятели!

Щастливи сме да ви информираме, че от 08.07.2019 можете да се насладите на бижутата с марка Teoniko – Бижута с харизма и в София. Адреса е Бутик Първи Моден Център ул. Енос 19. Заповядайте!

В случай, че искате да бъдат направени промени по бижу, което сте си харесали, като например промяна на дължина, изработка на същият модел, но с други камъни – насреща сме. 🙂 Сроковете за ремонт и изработка се обсъждат конкретно за конкретният случай, но обичайно влизаме в рамките на 3 до 5 работни дни. Имайте предвид и времето за доставка, особено когато искате бижуто да бъде подарък за специален повод – рожден ден, имен ден, Коледа и т.н.

Posted on

Искаш уникален подарък за жена или мъж? Разбери как тук

Уникален подарък за жена

Искате да купите уникален подарък за жена или мъж, и изпадате в чуденка какво да подарите? Обходили сте сума магазини, прегледали сте още повече онлайн магазини и избора става все по-труден? Ние ви предлагаме да подарите бижу с камъни според името, датата на раждане и зодията. Това може да бъдат гривна, колие, обеци, а защо не и колан, т.е. всяко бижу с камъни.

Continue reading Искаш уникален подарък за жена или мъж? Разбери как тук

Posted on

6 особености при избора на бижу като подарък за рожден ден

6 особености при избора на бижу като подарък за рожден ден

Поканени сте на рожден ден, или пък ваш колега има рожден ден? Всеки се сблъсква с въпроса „Какво да подаря?“ А когато става въпрос за близък човек, на когото сме подарявали „всичко“, тогава решението е още по-сложно. Според нас обаче, едно внимателно и добре подбрано бижу може да бъде прекрасен подарък, който ще бъде носен и обичан дълго време. Нека разгледаме няколко хипотези:

Continue reading 6 особености при избора на бижу като подарък за рожден ден
Posted on

Камъни за зодия Овен

Зодия Овен и неговите камъни

Започваме една серия статии за влиянието на отделните камъни върху представителите на различните зодиакални знаци. Ние в Teoniko – Бижута с харизма вярваме, че ако чувствате привличане към определен камък, то в този момент вие имате нужда от него и трябва да си го вземете. Но все пак ако държите да знаете дали камъкът съответства на вашата зодия и как ще ви повлияе, то можете да проверите при нас. Съществуват много класификации за това кои камъни съответстват на дадена зодия. Ние ви предлагаме една такава система. И така, започваме:

Continue reading Камъни за зодия Овен