Posted on Leave a comment

Календар на зодиакалните камъни – кога, как и кой

Календар на зодиакалните камъни - кога, как и кой

Какво е календар на зодиакалните камъни – От дълбока древност хората са свързвали камъните с небесните тела, а по-късно и със зодиакалните знаци. По-късно астролозите започнали да свързват определени камъни с определени планети и съзвездия. Смятали са, че камъните предават енергията на небесните тела към всички предмети и организми, които са в съприкосновение с тях.

Continue reading Календар на зодиакалните камъни – кога, как и кой
Posted on Leave a comment

Как въздействат естествените камъни на човека?

Как въздействат естествените камъни на човека

Изучаването на свойствата на скъпоценните и полускъпоценните камъни е започнало от алхимиците, като именно техният труд е станал основата върху която се крепи литотерапията, т.е. науката за лечение с минерали. Най-известните учени, изучаващи използването на минералите и кристалите в медицината са Аристотел и Авицена. Именно Авицена е предполагал, че носенето на бижута с определени камъни влияе благоприятно на здравето (физическо и психическо) на човека. В последствие древните индийски лекари са разработили цяла система как трябва да се носят бижута за хармонизиране на човека в цялост.

Continue reading Как въздействат естествените камъни на човека?
Posted on Leave a comment

Тюркоаз – камък, който помирява враждуващите и носи богатство

Тюркоаз

Тюркоаз – един камък, който се отнася към групата на минералите със седиментен произход и по своята същност е сложен фосфат на медта и алуминият. Именно солите на медта му придават този характерен и наситен цвят.

Тюркоазът се смятал за камък-покровител на любовта и семейното щастие. Един удивителен факт – знаете ли, че тюркоаза има сравнително къс жизнен цикъл? Той се „ражда“ бял, с течение на времето натрупва своя характерен „тюркоазен“ цвят, след това започва да позеленява, потъмнява и „умира“.

Continue reading Тюркоаз – камък, който помирява враждуващите и носи богатство
Posted on Leave a comment

Променя ли се цвета на стоманата?

Променя ли се цвета на стоманата

Купувате си обеци, които са страхотни – много красиви, просто шик. Но ужас – След 2 седмици забелязвате, че цвета се е променил – метала на обеците е почернял, или даже позеленял, а вие дори не сте ги мокрили. Познато ли ви звучи?
Един от въпросите, който клиентите най-често ми задават за моите бижута е „Променя ли се цвета на метала?“

Continue reading Променя ли се цвета на стоманата?
Posted on 2 коментара

Как работя с клиентите си – процес в 4 стъпки

Как работя с клиентите си - процес в 4 стъпки

Имах разговор с една клиентка, по време на който излезе следният проблем, с който явно голяма част от хората се сблъскват, а именно консултирането. Оказва се, че хората често не разбират и не могат да си представят как точно се осъществява работата с майстора, или пък се притесняват да се обърнат към него. Затова днес ще ви разкажа как се осъществява работата с мен и как аз мога ДА ПОМОГНА НА ВАС.
И така:

Continue reading Как работя с клиентите си – процес в 4 стъпки