Стил БОХО – въплъщение на женственост и простота

Стил бохо

Стил БОХО – въплъщение на женственост и простота

Ако поне малко сте запознати със стила Бохо, то вероятно сте забелязали, че при него се съчетават несъвместими неща. Бохо – това е стила на творческите хора, хората с нестандартно мислене, които не зависят от модата и при това се обличат красиво.

Името на стила Бохо идва от думата “бохем”. Това е творческата интелигенция на едно общество. Към тази прослойка са се отнасяли артисти, художници, поети, писатели, и всякакви други хора на творчеството. В наши дни стила Бохо не се ограничава само с професията или начина на живот. Вещи в стил Бохо създават и големи модни марки и дизайнери. Съвременният стил Бохо се появява в края на 60-те години на 20-ти век. Той обединява няколко направления в модата:

Хипи стила – от него бохо стила заимства пъстрите разцветки и нарочната небрежност. Тук характерни са разпуснатите свободно коси, изтритите дънки, свободните ризи и туники.

Циганският стил – той дава на стила Бохо разкроените и дълги до пода поли.

Етно стила – В стила бохо той се проявява с изобилието от украшения и бижута. Тук няма как да не споменем бижутата от кожа и естествени камъни, бижутата от мъниста, висулките напомнящи амулетите на древните шамани.

Винтидж стила – естествени тъкани, дрехи с рюшове, големи украшения с натурални камъни – все неща, които можете да намерите в сандъка на баба.

Еко стила – от него взимаме естествените материали като лен, памук, дърво, кожа.

Чертите на съвременния бохо стил са многослойност, натурални материали, природни цветове, етно или авангардни орнаменти, удобни обувки без високи токове, много аксесоари и бижута, плетива, пискюли.

Стила Бохо подхожда както на елегантните и слаби момичета, така и на дамите със сочни форми. липсата на строги линии, свободната кройка, макси-дължината и многослойността в облеклото прикриват пълнотата и маскират недостатъците на фигурата. Удобните обувки и вертикално ориентираната чанта  ще направят оптически фигурата ви да изглежда стройна, а вие да се почувствате женствена и стилна. В стила бохо всеки ще намери себе си, и ще прояви своята личност свободно и непринудено.

Share this post