Отново на училище, защото знанието допълва красотата

Отново на училище, защото знанието допълва красотата

Отново на училище, защото знанието допълва красотата

Есента вече чука на вратата и скоро лятото съвсем ще си отиде. Първите есенни листа вече красят улиците и булевардите. Не е ли удивително как бързо – за няколко дни настъпва есента?!? А с нея също така неочаквано идват нови мисли, планове, идеи и цели… И идва време за училище… 15-ти септември – първият учебен ден, който води след себе си новата учебна година за децата, нови изпитания за родителите, и време за промяна в живота на много от нас.

Първият училищен звънец

В много училища и гимназии първият учебен ден започва с тържествена програма и приветствени слова от директорите. Първият звънец оповестява началото на учебната година. По време на първото занятие се обсъждат различни организационни въпроси, показват се новите учебници, представят се програмите по които ще се учи в новата учебна година. За първокласниците обаче това е една огромна стъпка, един преломен етап – нова среда, нови приятели, нови учители, нови изисквания. За учениците в следващите класове това е отново време на задължения, учене на уроци, писане на домашни, посещения на кръжоци, спортни мероприятия, състезания.

Подаръци за детето за първия учебен ден

В такъв момент често искаме да зарадваме детето си с подарък – нещо, което да им напомня, че мама и тате се гордеят с тях; нещо с което да ги поглезим. Замисляйки се какво да подарим на детето е най-добре да се ръководим от неговата възраст и интереси, защото това което ще зарадва първокласника, няма да е желано от шестокласника. Търсейки подарък за първия учебен ден е добре и да помислим  не само за полезните вещи, а и за душата.

Разбира се, книгата е един прекрасен и полезен подарък. Ако се спрете на книга, изберете я според възрастта и интересите на детето – момиченцата на 7-8 години вероятно ще харесат книжка за Барби, а момченцата на тази възраст може да се развълнуват от детска енциклопедия за самолети.

Друга възможност за подарък за 15 септември са модни дрехи или маратонки. Красивото яке, което дъщеря ви е харесала или най-новите маратонки, за които синът ви тайничко мечтае ще бъдат нужен, и в същото време необходим подарък за ученика през учебната година.

Да не забравяме, че децата също като нас, възрастните са суетни. Вероятно ви се е случвало 3 годишният ви син да откаже да облече дрехите, които вие сте му подбрали, защото “блузката с кученцето не става на панталонките със самолета”. А какво да кажем за 10 годишната ви дъщеря, според която “обеци и колие със цирконии, са много модерни и трябва да ги има, иначе Митко няма да я хареса”. А какво по-добро предложение за детската суета от бижу от стомана. Предимствата на стоманените бижута са, че не са скъпи; лесно се поддържат; предлага се голямо разнообразие. Можете да подарите на момиченцата стоманени комплекти от висулка или колие, и обеци с мечета, бухалчета или пък балерини. Вижте нашите предложения за детски бижута и изберете най-подходящото за вашето дете.

За тинейджърите изключително подходящи са както комплектите/сетовете, така и гривните – непретенциозни, ръчно изработени, от кожа или стомана или и двете, в комбинация с камъни или без. Бижуто може да бъде изработено според зодията, посланието което искате да отправите, интересите на детето, или съвкупност от всичко това.

Стремежа на децата да са красиви не пречи на учението. Защото знанието допълва красотата! 😉

Честит първи учебен ден!

Share this post