Бижута и грим – как да постигнем хармония във външния вид

Бижута и грим

Бижута и грим – как да постигнем хармония във външния вид

Няма жена, която да не иска да бъде красива и привлекателна. Всички ние се стремим в максимална степен да подчертаем своите достойнства, като за целта прибягваме до всякакви средства – козметика, грим, дрехи, бижута. За да постигнете зашеметяващ ефект е нужно правилно да се съчетават грима и бижутата, така че те да не се “бият”. Често пъти възниква въпроса какво да изберем като ориентир – модните тенденции, препоръки на приятели или собственото ни настроение. Всички тези моменти определено дават своето влияние върху начина по който взимаме решение и изграждаме стила си. Най-важното обаче е добре да познаваме своя цветови тип. Така с лекота ще подберете правилно своя гардероб, грим и аксесоари.

Съчетаване на бижута и грим по цветотип – Има няколко правила:

За блондинките с характерни руси коси (тук включваме пшенично-рус цвят, златисто-кестеняв цвят, и медно-златист цвят на косите) подхождат бижутата с жълти оттенъци на златното. От камъните можете да изберете бижута със син тюркоаз, перли в цвят слонова кост и корали.

За притежателките на руси коси и бледа кожа най-подхождат бижутата със сребрист блясък. От камъните би следвало да отдадат предпочитание на бижута с гранат, рубин, диаманти. А също така много добре ще подчертаят цвета на кожата си с бижута с лунен камък.

Момичетата с рижо-кестеняви коси и кожа в златисти тонове ще бъдат просто неотразими с бижута от състарена мед, неполиран бронз или месинг. На тях много им подхождат бижута от кожа и бижута от дърво.

Дамите с маслинов или бял цвят на кожата и тъмни коси ще бъдат зашеметяващи с бижута с диаманти и бижута с цирконии. Тези дами трябва да избират блестящи украшения.

Ето как да съчетаваме правилно бижута и грим според тоновете на грима – ако спазвате тези няколко правила, ще бъдете винаги стилни и елегантни. И така:

Главният принцип при избора на бижута е минимализма. Коко Шанел е казвала че едно бижу прави жената. Никога, ама никога не слагайте всичко наведнъж. По-добре сложете едно ефектно бижу, отколкото да заприличате на коледна елха. Този принцип е актуален и при грима. При ярък и крещящ грим аксесоарите трябва да бъдат сведени до минимум. Ако сте решили да сложите бижу, то нека то да е далеч от лицето.

Универсален се явява класическия неутрален грим, който подхожда на почти всичко, и дава възможност за по-широк избор на бижута. Многослойните обеци и крупните колиета значително засилват ефекта от грима, подчертавайки неговите оттенъци. Бижутата с гранати и рубини отлично се съчетават с червило в цвят бордо.

Експериментирайки с богатите палитри от сенки можете да ги комбинирате със скъпоценни и полускъпоценни камъни, като по този начин създавате нови и неповторими образи. Можете да съчетавате грим и камъни с еднакви цветови гами (например бежов грим със бежови и светло-кафяви камъни). По-смелите и уверени дами могат да съчетават контрасти – например изумруди със жълто-оранжеви сенки.

Създавайки свой собствен стил и уникален образ, вие определено ще изпъкнете в тълпата. Бъдете различни! Бъдете себе си!!!

Share this post