Балансиране на трета чакра с бижута с естествени камъни

Балансиране на трета чакра с бижута с натурални камъни

Балансиране на трета чакра с бижута с естествени камъни

Третата чакра се намира в областта на слънчевия сплит. На санскрит името и е МАНИПУРА. Тя съответства на елемента огън, и въплъщава светлина, енергия и мощност. Третата чакра изпраща нагоре енергията, която идва от Коренната и Сакралната чакри. В този енергиен център се оформя отношението на човека към обкръжаващите го хора, и се осъществява анализ на тяхната енергетика. Чакрата на слънчевия сплит контролира работата на черния дроб, далака, жлъчка и другите органи на хранителната система. Отговаря за волевите качества, за умението да се управляват емоциите, за конструктивното въображение.

Когато тази чакра работи хармонично, човека се отличава с храброст, чувство за собствено достойнство, откритост и общителност. Той е напорист, има твърд характер, бързо намира своето място в живота, правилно съчетава интелект със емоции. Когато има дисбаланс в третата чакра, това се проявява като слабоволие, користолюбие, безсъние, безпричинно безпокойство, озлобеност и занижена самооценка. На физическо равнище небалансираната трета чакра се проявява със заболявания на черния дроб, стомаха, диабет, нарушения в преработването на храната.

Основните характеристики на третата чакра са:

Цвят – жълт
Елемент – огън
Планети – Слънце, Юпитер, Меркурий, Марс
Зодиакални знаци – Лъв, Стрелец, Дева
Сетиво – зрение
Ароматерапия – мента, лотос, ванилия, портокал
Жлези – задстомашна жлеза, черен дроб
Хормони – инсулин, глюкагон
Основни камъни на чакрата на Слънчевия сплит – кехлибар, тигрово око, цитрин
Жълти камъни за балансиране на трета чакра – ахат, хризолит, сердолик, златист берил, калцит, жълт оникс, пирит, топаз, жълт турмалин, селенит, златист флуорит, яспис.
Украшения и талисмани за балансиране на трета чакра – За активиране на третата чакра можете да носите пръстен на безименния пръст с камък на чакрата на Слънчевия сплит. Този пръстен може да се носи заедно с венчалната халка. Камъните на тази чакра оказват мощно въздействие на емоционалната сфера и влияе положително на деловите отношения. Носенето на амулет с някой от камъните на третата чакра на нивото на стомаха, възстановява нормалното функциониране на чакрата, засилва волевите качества, и способностите за ръководене и управление на други хора.

Share this post