Балансиране на пета чакра с помощта на естествени камъни

Информация за балансиране на пета чакра с бижута с естествени камъни

Балансиране на пета чакра с помощта на естествени камъни

Пета чакра ВИШУДХА се намира на нивото на гръкляна и се явява център на общуването. Тук се ражда вдъхновението и въображението, които се поддържат след това от втората чакра. Тази чакра се нарича още гърлена чакра и тя съответства на един много важен елемент като ефира. А ефира е един универсален предавател на всякакъв вид информация на всички равнища. С този енергиен център са свързани способностите на човек за езици, музика, танци и въобще всякакви видове изкуства. В този център мислите и чувствата се обединяват в едно – по-ниските чакри предават на по-висшите импулси и емоции, обединявайки се със съзнанието и интелекта. Така се ражда обективното познание.

Хармонично работещата гърлена чакра обезпечава работата на органите за дишане, гърлото, речевия и слуховия апарат. Човек е комуникативен и лесно може да се утвърди във всяко общество. Безстрашно изразява своите мисли и чувства, като при това не забравя да приема другите такива, каквито са. Обича спора, но само дотолкова, доколкото в спора се ражда истината. Умее да слуша.

Когато петата чакра е блокирана се наблюдава неувереност в собствените сили и възможности, срив на духа. Човек започва да се съмнява във своите чувства, не се доверява на интуицията си, губи връзка със подсъзнанието.  На физическо равнище блокираната пета чакра се проявява във възпаления на сливиците, нарушения в работата на щитовидната жлеза, появяват се болки в шията и раменете.

Основните характеристики на петата чакра са:

Цвят – син
Елемент – ефир
Планети – Меркурий, Марс, Венера, Уран
Зодиакални знаци – Близнаци, Телец, Водолей
Сетиво – слух
Ароматерапия – розмарин, жасмин, лимон, иланг-иланг
Жлези – щитовидна жлеза
Хормони – тироксин
Основни камъни на пета чакра – тюркоаз, халцедон, аквамарин. Бижута с тюркоаз можете да закупите в нашия магазин
Сини камъни за балансиране на пета чакра (гърлена чакра) – синя перла, син турмалин, азурит, син топаз, сапфир, син калцит, амазонит, аметист, беломорит, син кръгов ахат, кианит, кунцит, лазурит, содалит, хризокола.

Украшения и талисмани за балансиране на пета чакра – Пръстен с лечебен камък, подходящ за балансиране на гърлената чакра трябва да се носи на средния пръст. Това ще подейства благотворно на менталната сфера, общителността и приятелските отношения. За подобряване работата на петата чакра е добре да се носи колие от тюркоаз или други подходящи камъни. Такъв целебен талисман ще помогне за регулиране работата на съзнанието, за повишаване на комуникативността, и уреждане на отношенията в семейството и в обществото.

Share this post