Балансиране на седма чакра с помощта на бижута с естествени камъни

Балансиране на седма чакра, наричана още коронна чакра с помощта на бижута с естествени камъни

Балансиране на седма чакра с помощта на бижута с естествени камъни

Последната, седма чакра САХАСРАРА се намира на темето, и по-точно – над темето, в центъра на върха на черепа, извън физическото тяло на човека. Наричат я още теменна чакра и коронна чакра. Тя е отворена нагоре и свързва човека със Вселената. По нея преминават универсалните знания и мъдрост. Тя не се отнася към нито един материален елемент. Влияе на работата на мозъка и хипофизата, смята се че свързва човека с неговата съдба. Коронната чакра работи като личен компас и направлява човека по неговия жизнен път. САХАСРАРА излъчва енергия, привличаща или отблъскваща хората в зависимост от тяхното предначертание в живота. Тя свързва човека с неговото висше Аз, разкрива духовния потенциал и насища с творческа енергия. Тук се събират интелектуалното, емоционалното и интуитивното, изтрива се границата между земния и космическия дух.

Ако коронната чакра е напълно отворена, то човек усеща битието цялостно, но твърде малко хора достигат до това равнище. При това трябва да са отворени и всички останали чакри. Човек в такова състояние усеща радост и сила, които е невъзможно да бъдат предадени със думи. Това е висша степен на просветление, най-дълбоко ниво на любов към всичко, което съществува във Вселената. Невъзможно е съзнателно да се управлява седмата чакра. Балансиране на седма чакра – за нейното активиране е нужно пълно самоотдаване, а също така и пълна промяна на начина на живот. Освен материалния свят, човек започва да вижда и да разбира Божествения замисъл и получава способността да включи в него своя собствен жизнен път.

Коронната чакра не може да бъде блокирана. Тя може да бъде неразвита или слабо развита. Като правило, на човека му пречат да постигане отваряне на седма чакра блокираните и/или нехармонично функциониращи чакри от първа до шеста, липсата на самоконтрол и самоограничение – недостига на истинска вяра, самоотверженост, чистота и благородство на душата. Човек, притежаващ чиста съвест и чиста душа може да развие коронната си чакра. На физическо ниво неразвитата седма чакра се проявява в слаб имунитет, нарушения в съня, нервност, хронични заболявания. В духовен план хората с неразвита седма чакра са високомерни, безцеремонни, злоупотребяват с власт, губят смисъла на живота и живеят в измислени светове.

Основните характеристики на седма чакра са:

Цвят – виолетов, златен, бял
Елемент – душа, Вселена
Планети – Сатурн, Нептун
Зодиакални знаци – Козирог, Риби
Сетиво – чувстване, усещане
Ароматерапия – лавандула, сандалово дърво, гераниум
Жлези – епифиза
Хормони – серотонин, мелатонин
Основни камъни за балансиране на седма чакра – аметист, планински кристал, диамант. В нашия каталог можете да намерите бижута с аметист и да зарадвате своя близък човек.
Виолетови камъни за активиране на коронната чакра – аметрин, флуорит, чароит.

Бели камъни за активиране на коронната чакра – перла, цирконий, топаз, улексит. Изберете бижута с цирконии за да балансирате своята седма чакра.

Златисти камъни за активиране на коронната чакра – Златист флуоритов кварц (“Косите на Венера”), пирит, селенит.

Украшения и талисмани за балансиране на седма чакра – За развиване на теменната чакра, носете пръстен с подходящ камък на палеца, който е пръстовата проекция на коронната чакра. Това ще окаже най-благоприятно въздействие на съзнанието, и ще увеличи енергията в коронния център. Също така за активиране на седма чакра се използват камъни-талисмани пришити към украшения за глава или шапки. От малки по размер камъни се изработват украшения за коса – фиби, гребени, шноли.

Share this post