Аметист – най-силният любовен талисман

Аметист - Музей Земята и Хората

Аметист – най-силният любовен талисман

 Аметиста е една от най-скъпите и най-красивите разновидности на кварца. Цвета му варира от бледо лилав до тъмно пурпурен, дори черен, и се дължи на наличието на примеси на желязни съединения. Също така кристалите на аметиста могат да бъдат както изцяло прозрачни, така и да не пропускат изобщо светлина. При нагряване до 200 градуса аметиста става безцветен, а с охлаждането цвета му се връща. Най-качествените аметисти в света се добиват в Урал, Бразилия и Уругвай.

Сърце с аметисти - висулка / колие от медицинска стомана с аметисти

В миналото този камък е бил високо ценен от пътешествениците, защото предсказвал кога идва буря – когато аметиста започне да променя цвета си, това предвещава буря. Тази способност на камъка се обеснява със слоистата му структура. Смятало се е, че има и власт над ветровете.

Много често аметиста се използва и при медитация, тъй като той помага да освободим разума си от мисли и да проясним съзнанието си. При медитативни практики аметиста се слага на “третото око”.

Но най-силното магично свойство на аметиста е като любовен талисман. Смятало се е, че ако разкажеш на камъка за своята любов към някого и след това му подариш камъка, то тази любов непременно ще стане взаимна, дори и ако сърцето на любимия вече е заето. Съществува поверие, че в случай на смърт на един от съпрузите, другият трябва да носи аметист до края на живота си показвайки, че любовта е по-висша от смъртта и е вечна.

Аметиста пази своя собственик от мъки, тревоги и душевни болки. Има положително влияние върху психиката, Той успокоява, предпазва от нервност и тревожност. Попива отрицателната енергия и може в един момент да я насочи към собственика си. За това ако често се случва да се карате с някого, да изпитвате негативни емоции и стрес, е нужно регулярно да сваляте бижутата с аметист и да ги очиствате. Това става много лесно като държите бижуто под течаща студена вода (от крана например). По този начин натрупаната отрицателна енергия в аметиста няма да се насочи към вас самите.

Много са и лечебните свойства на аметиста: той премахва безсънието, снема стреса и раздразнението, връща вътрешната хармония, нормализира дейността на хипофизата и епифизата, очиства кръвта, използва се за лечение на главоболие и различни кожни заболявания. Съществува поверие, че вода настроена с енергията на аметиста е способна да ни защити от различни зарази.

Можете да разгледате и нашите предложения за бижута с аметист.

Share this post